Dalić: Kod nas je puno upitnika, slažemo neku novu priču

Foto: EPA

HRVATSKA je u susretu 1. kola skupine 1 Lige nacija A izgubila u Lisabonu od Portugala 2:1. Domaćini su poveli golom Dioga Dalota u 7. minuti, a na 2:0 povisio je Cristiano Ronaldo u 34. minuti susreta. Hrvatska se u igru vratila autogolom Dalota u 41. minuti, ali više od toga nije mogla. Utakmicu su komentirali izbornik Hrvatske i igrači.

"Imali smo loš ulazak u utakmicu. Imali smo greške u fazama koje smo vježbali na treningu. Portugal je brz, okomit i opasan. Kod nas je puno upitnika, slažemo neku novu priču. Nešto pokušavamo. Žao mi je da nismo na kraju zabili gol. Treba vremena za novi sustav.

Imali smo samo dva treninga. Zato je bilo sporih reakcija. Mislim da je ovo način na koji ćemo igrati dalje. Mislim da nam samo nedostaje još dubine i okomitosti. Pongračića sam mijenjao zbog nekih reakcija, pogotovo loše reakcije kod prvog gola. Nije samo on, svi drugi su morali bolje reagirati.

Matanović je na treningu pokazao da zaslužuje igrati. Napada loptu, što nama treba. Skoro je i zabio gol. Vidjet ćemo u sljedećoj utakmici kakav će biti sustav. Važan nam je rezultat. Imamo perspektivu, treba ovim mladim igračima dati šansu. Trebaju samo raditi. Imamo moć, kvalitetu i možemo igrati", rekao je Zlatko Dalić za Novu TV.

Petar Sučić: Najsretniji sam čovjek na svijetu

"Protiv jako dobre ekipe smo odigrali dobru utakmicu. Prema kraju utakmice smo bili sve bolji. Na kraju možemo se samo skupiti i ići dalje zajedno. Poraz mi je pokvario debi, ali ja sam najsretniji čovjek na svijetu.

Presretan sam i ponosan. Još sam pod dojmom. Portugal ima pojedinaca koji stvaraju višak. Mislim da će nam nova formacija poslužiti u budućnosti. Bilo je jako dobrih stvari večeras", rekao je Petar Sučić za Novu TV.

Gvardiol: Osjećam se dobro na lijevom stoperu

"Nismo zadovoljni rezultatom.. Htjeli smo otvoriti bolje Ligu nacija. Ali to je okej, ima još puno utakmica. Nećemo tražiti alibije. Prvih pola sata nismo bili na nivou. Primili smo dva gola, a onda se nije lako vraćati, pogotovo u gostima. Vratit ćemo se u Osijek i pripremiti za novu utakmicu.

Imamo kvalitetnih obrambenih igrača, moramo ih iskoristiti maksimalno. Za ovu novu formaciju treba puno vremena i uigravanja. Igrao sam lijevog stopera u Leipzigu i osjećam se tu ugodno, pogotovo jer mogu otići naprijed, što je moj forte", rekao je Joško Gvardiol.

Matanović: Sanjao sam igranje za Hrvatsku

"Imali smo dosta šansi da pobijedimo utakmicu. Portugal je kvalitetniji i zasluženo je pobijedio. Meni je bio najveći cilj zaigrati za Hrvatsku. Sanjao sam o tome kad sam bio dijete. Ostavit ću srce na terenu u svakoj utakmici. Moramo analizirati što nije bilo dobro u ovoj utakmici i pripremiti se za Poljsku", rekao je Igor Matanović za Novu TV.

Ronaldo: Hrvatska je fantastična ekipa

Bila je teška utakmica, Hrvatska je jako dobra ekipa, imaju fantastične igrače i trenera. Na kraju, zaslužiii smo pobjedu jer smo dali dva gola. Fantastična utakmica. Luka i ja smo prijatelji. Drago mi je da još igra. To je prekrasno. Za mene je zadovoljstvo igrati protiv njega i protiv Hrvatske. Još smo on i ja u dobroj formi i nastavit ćemo igrati", rekao je Cristiano Ronaldo za Novu TV.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.