Divac o Draženu: Bio je najbolji među nama

Foto: EPA

UOČI košarkaškog memorijala za Dražena Petrovića u zagrebačkom hotelu Westin okupile su se brojne zvijezde iz košarkaškog svijeta. Došli su bivši hrvatski košarkaši Dino Rađa, Gordan Giriček, Toni Kukoč i nekadašnje zvijezde iz regije, među kojima su Vlade Divac i Žarko Paspalj. Upravo je Divac, legenda srpske i svjetske košarke, stao pred mikrofone i rekao nekoliko riječi o Petroviću.

Podsjetimo, Željko Obradović, Svetislav Pešić i Neven Spahija predvode trenersku elitu koja će večeras biti u zagrebačkoj Areni, gdje će se odigrati utakmica najboljih hrvatskih igrača protiv igrača iz momčadi Eurolige.

Akciju je pokrenuo Aleksandar Petrović, Draženov brat, proslavljeni hrvatski trener, izbornik, bivši košarkaš i košarkaški djelatnik. Ulaznice za utakmicu odavno su rasprodane, a u četvrtak se očekuje dolazak još nekih velikih košarkaških imena, poput Nikosa Galisa i Luke Dončića.

"Otvorio je vrata svima nama"

"Nažalost, napustio nas je mlad. Bio je najbolji među nama, drago mi je da sam danas ovdje. Tužno je što nije među nama, ali je lijepo da se ovakvim događajem sjetimo najboljeg među nama, da ovi mladi znaju tko je bio Dražen, da je otvorio vrata svima nama i da to sjećanje nikad ne izblijedi", rekao je Divac i dodao:

"Dražen je prije svega bio radnik. Svi smo mi imali talent, ali on je do visina došao svojim radom. Nikad se nije predavao, bio je borac. Nažalost, otišao je onda kad je trebao ostvariti snove i postati jedan od najboljih igrača u NBA ligi. Iako nije bio All-Star igrač, on je za mene to bio."

"Jako sam ga poštovao"

U kraćem razgovoru za Sport Klub rekao je i po čemu će pamtiti Dražena.

"Istaknuo bih trenutak kad sam imao 14 godina, on je imao neki intervju. Maštao sam da jednog dana i ja igram košarku. Nije puno prošlo, igrali smo zajedno u reprezentaciji i jedan protiv drugog u mnogim utakmicama. Jako sam ga poštovao. Definitivno je za mene najbolji igrač Europe svih vremena. Žao mi je što nije među nama", rekao je Divac.

Divac je u NBA ligu stigao 1989. godine iz Partizana. Igrao je za LA Lakerse, Charlotte Hornetse i Sacramento Kingse s prosjecima od 11.8 koševa i 8.2 skoka u više od 1100 NBA utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.