Hajduk mu nije ponudio novi ugovor. Potpisuje za drugi klub u SHNL-u

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

DINO MIKANOVIĆ (30) je novi igrač Gorice, potvrđeno je Indexu. Svi uvjeti između igrača i kluba su dogovoreni te bi vijest uskoro trebala biti i službena. Mikanović je navodno imao ponudu Šibenika, spominjao se i interes Osijeka, ali je na koncu prihvatio poziv Gorice, s kojom će krenuti u novu sezonu.

Podsjetimo, desni bek je ovog ljeta otpisan u Hajduku te mu nije ponuđen novi ugovor nakon isteka. Mikanović se u Hajduk vratio u siječnju 2022. godine u transferu iz kazahstanskog Kairata. Za Bijele je upisao 101 nastup te osvojio tri trofeja Hrvatskog nogometnog kupa. Postigao je tri pogotka te upisao osam asistencija.

Trenirao sa šestoligašem

Tražeći novi klub, trenirao je s igračima HNK Mladosti iz Cernika, koja se natječe u 1. ŽNL Brodsko-posavske (šesti rang po hijerarhiji). Mladost je prošlu sezonu okončala na sedmom mjestu, a ovih je dana započela s pripremama za novu sezonu. Mikanović im se priključio kako bi uhvatio formu, a špekuliralo se da bi mogao zaigrati u prijateljskoj utakmici dok ne nađe angažman, što se ipak nije dogodilo.

Mikanović je kao kadet igrao za Mladost, a onda se otisnuo u Osijek. Nakon toga je završio u Hajduku. Uslijedile su gaže u danskom Aarhusu te kazahstanskom Kairatu, a 2022. se vratio u Hajduk. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 300 tisuća eura, a u karijeri ima 13 nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.