Hrgović u meču karijere protiv Usika za titulu teškaškog prvaka svijeta po IBF-u

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ borit će se protiv Oleksandra Usika za naslov prvaka teške kategorije po IBF-u, objavio je na Twitteru promotor Eddie Hearn. "Upravo sam primio pisanu naredbu od IBF-a za prvaka Oleksandra Usika da se u sljedećoj borbi mora boriti protiv izazivača Filipa Hrgovića. Idemo!" riječi su kojima je potvrdio najveći ispit karijere za hrvatskog boksača.

Hrgović je pobjedom protiv Kineza Zhilei Zhanga, do koje je stigao jednoglasnom sudačkom odlukom, postao obavezni izazivač za pojas svjetskog prvaka prema IBF-u. Tu titulu, kao i pojaseve WBA (Super), WBO i IBO, drži ukrajinski boksač, koji je u istom ringu i istog dana kad je Hrgović svladao kineskog borca podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio u revanšu protiv Anthonyja Joshue te zadržao titule.

Obojica bez poraza

Spominjalo se da bi Hrgović prije nego što napadne titulu mogao u ring protiv Anthonyja Joshue ne bude li on dogovorio meč protiv Tysona Furyja, kao i da će se boriti prvak protiv prvaka, no prema Hearnovim informacijama, pred njim su Usik i meč karijere.

Nakon što je u kolovozu u Džedi svladao Zhanga, Hrgovićev profesionalni omjer iznosi 12 pobjeda u isto toliko mečeva. Usikov je daleko impresivniji, a i izgrađen je u borbama s renomiranijim protivnicima. U ring je izlazio 20 puta, upisao isto toliko pobjeda, od čega 13 nokautima i sedam sudačkim odlukama.

Točan datum borbe i mjesto njenog održavanja tek treba dogovoriti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.