Je li ovo promašaj nakon kojeg za Hajduk više nema povratka u ovoj sezoni?

Screenshot: MaxSport

U FINALU SuperSport Hrvatskog kupa igrat će Rijeka i Dinamo. Rijeka je finale izborila gostujućom pobjedom 1:0 protiv Lokomotive u Zagrebu, dok je Dinamo na Poljudu istim rezultatom svladao Hajduk. Rezultat na Poljudu mogao je biti znatno drugačiji da je Niko Sigur u 96. minuti zapucao desetak centimetara niže i poslao loptu pod prečku Nevistićeva gola.

 

Naravno, ne bi Sigur imao šansu postići gol za produžetke u 96. minuti da je Dinamo ranije kapitalizirao dobru igru, posebno u prvom poluvremenu, ali isto tako je utakmica vrlo lako u drugom dijelu mogla potpuno otići na stranu Hajduka pa da produžeci ne budu ni potrebni. Ali kada se već do 96. minute došlo s 1:0 za Dinamo, potpuno je jasno da je šansa Sigura bila zadnja slamka spasa za Hajduk u Kupu. 

Da je Sigur pogodio, tko zna

Mladi veznjak Hajduka je opalio iz prilično teške situacije i pogodio gredu, a snovi o prolasku u finale Kupa koji bi, da je zabio, možda potrajali još 30 minuta, možda bi se razvukli i na seriju penala, a možda bi se i ostvarili, ovako su ostali samo to, snovi. Šanse za taj trofej više nema, a i ona za trofej u ligi mjeri se u postocima kakvi se u nogometu skoro nikada ne pretvaraju u titulu.

Moralo bi se dogoditi pravo čudo da Hajduk do kraja sezone nadoknadi zaostatak za Rijekom i Dinamom pa se može reći da je, u trenutku kad je Sigur pogodio gredu, Hajdukova sezona usmjerena prema ishodu bez trofeja. Recite nam što vi mislite, tko će na kraju osvojiti naslov?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.