Kačavenda će postati novi igrač Dinama. Doznajemo iznos transfera

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

LUKAS KAČAVENDA (21) će uskoro postati novi igrač Dinama, potvrđeno je Indexu. Ostali su samo posljednji detalji oko dogovora i vijest bi trebala biti službena. Podsjetimo, mladi igrač Lokomotive je već prošlog ljeta trebao postati igrač Dinama, no u redove Modrih stigao je već ozlijeđen nakon što je potrgao ligamente koljena. Stoga do transfera nije odmah došlo, nego je Kačavenda u Dinamo došao na posudbu s dogovorenom otkupnom klauzulom. 

Za prvaka Hrvatske nije još nastupio u službenoj utakmici, cijelu sezonu se oporavljao od ozljede, a posudba mu je službeno istekla 30. lipnja. Međutim tada je došlo do neobičnog dogovora. Kačavenda se u Lokomotivu vratio samo na papiru, a njegov matični klub dao mu je dozvolu da nastavi trenirati s Dinamom, gdje se dosad nalazio na svojevrsnoj probi.

Prošlog ljeta je bila dogovorena otkupna klauzula od tri milijuna eura, ali doznajemo da Dinamo za dovođenje Kačavende neće platiti ni približno toliki iznos, već se radi o transferu vrijednom manje od milijun eura. Za njega je Genoa prije dvije godine nudila više od osam milijuna eura, ali je on odbio otići u taj klub. Teška ozljeda mu je znatno snizila cijenu.

Jakirović ga želi u momčadi

Nakon jučer odigrane posljednje pripremne utakmice Dinama protiv Šahtara (2:2), trener Sergej Jakirović je izjavio: "Moje je mišljenje da bi Kačavenda trebao biti kod nas. Bitno je to koliko je on zdrav." Dakle, očito je tijekom priprema zadovoljio ukus trenera, a odigrao je s Dinamom pet pripremnih utakmica u kojima je upisao jednu asistenciju.

Kačavenda se tako vraća u Dinamo u čijoj je nogometnoj školi bio od 2015. do 2017., odnosno prije odlaska u Lokomotivu. Za klub s Kajzerice je odigrao 64 utakmice te postigao osam i namjestio četiri gola. Njegov posljednji službeni nastup je bio 20. kolovoza prošle godine kada je odigrao 19 minuta u porazu Lokomotive od Rijeke (2:1). Za U-21 reprezentaciju Hrvatske je upisao 13 nastupa i zabio jedan pogodak. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 2.5 milijuna eura.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.