Komakov Zrinski prošle se sezone borio za SHNL. U ovu je ušao jako loše

Foto: Matija Milanovic/PIXSELL

NK SESVETE pobijedio je Zrinski 1:0 u 4. kolu SuperSport Prve nogometne lige. Strijelac jedinog pogotka bio je Ivor Ljubanović, koji je mrežu zatresao u šestoj minuti. Bio je ovo već treći poraz Zrinskog iz Jurjevca, koji se sve do samog kraja prošle sezone borio za ulazak u SuperSport HNL.

S druge strane, u sjajnoj su formi Sesvete, koje imaju tri pobjede u četiri ovosezonska kola. Zrinski je, podsjetimo, tek u zadnjem kolu porazom od Šibenika izgubio šanse za plasman u najviši rang hrvatskog nogometa. Razljutilo je to gazdu kluba Ivana Komaka, koji je nakon te utakmice proklinjao Hrvatski nogometni savez i reprezentaciju. 

Zrinskom je otišlo pola ekipe

Klub je nedavno napustio najbolji strijelac lige prošle sezone Domagoj Dogan, koji je potpisao za Rijeku. On je samo jedan od mnogih važnih igrača koji su otišli ovog ljeta. Vođa obrane Vedran Dalić prešao je u BSK Bijelo Brdo.

Standardni desni bek Bruno Unušić novi je igrač Sarajeva, stoper Luka Ćubel prešao je u NK GOŠK iz Gabele. Ključni veznjak Miran Horvat igrat će za HNK Vukovar 1991. Jedan od najboljih igrača kluba bio je veznjak Domagoj Stranput. On će također zaigrati za GOŠK u novoj sezoni.

Klub su još napustili povremeni prvotimci Ivijan Svržnjak (NK Kety Bistrica), Toni Vinogradac (NK Triglav), Domagoj Jelavić (NK Široki Brijeg), Marijan Oršolić (HNK Cibalia). Zrinski je ostao i bez standardnog igrača iz obrane Patrika Stanića (NK Široki Brijeg) te prvotimca Amara Pekarića (Radnik Bijeljina). Uz njih, otišao je i trener Igor Budiša, kojeg je naslijedio Mato Neretljak.

Nije bilo značajnih dovođenja igrača

U klub su stigli igrači hrvatskih niželigaša. To su Marko Filipović iz Vuteks Sloge, Mario Ljevar iz Bjelovara, Bojan Knežević iz Pitomače, Mateo Mendeš iz BSK-a te Filip Srpak iz NK Vrapča. Vrijedi istaknuti Kneževića, bivšeg igrača Dinama.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.