Košarkašice Srbije nakon tri četvrtine imale +19. Jedva su pobijedile u drami

Foto: Hina

U PRVIM utakmicama turnira košarkašica na Olimpijskim igrama u skupini A viđene su dvije neizvjesne završnice u Lilleu, a na kraju su uspješnije bile Španjolke koje su s 90:89 nakon produžetka svladale Kineskinje te Srpkinje koje su s 58:55 svladale Portorikanke.

Megan Gustafson s 29 i Leonor Rodriguez s 25 koševa predvodile su Španjolsku, dok je Yueru Li ubacila 31 za Kinu.

Srbija je protiv Portorika vodila s 55:36 nakon tri četvrtine, ali u zadnjih je 10 minuta ubacila samo tri poena od kojih je jedan stigao s linije slobodnih bacanja pet sekundi prije kraja. Kolaps Srpkinja Portorikanke su iskoristile za povratak u utakmicu, na ulasku u posljednju minutu bilo je 57:55, a Portoriko je imao i napad, ali je Dragana Stanković blokirala pokušaj Pamele Rosario za izjednačenje sedam sekundi prije kraja. Potom je Stanković pogodila jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 58:55.

Stanković s 15 i Jovana Nogić s 14 koševa bile su najefikasnije kod Srbije dok je Trinity San Antonio ubacila 11 za Portoriko. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.