L'Equipe: Lyon raskida s Lovrenom, koji zarađuje 400 tisuća eura mjesečno

Foto: Epa

L'EQUIPE piše da će se Lyon uskoro riješiti Dejana Lovrena (35). Iskusni hrvatski stoper nije otputovao na pripreme u Austriju s ostatkom momčadi, a klub radi na tome da mu raskine ugovor. Tako bi Lyon uštedio više od 400 tisuća eura mjesečne plaće koju Lovren dobiva u posljednjoj godini ugovora.

Grafika: Sofascore

Otpisan je u Lyonu

Lovren je jedan od najplaćenijih igrača Lyona i klubu predstavlja trošak. Već mu je ranije obznanjeno kako se na njega ne računa. Trener Pierre Sage je novinarima prije desetak dana rekao da će se morati riješiti nekih igrača na koje ne računa. To su sigurno Dejan Lovren, Sinaly Diomande, Paul Akouokou, Amin Sarr i Florent Sanchez.

Povratnik u klubu

Podsjetimo, nakon odlaska iz Dinama 2010., upravo je Lyon Lovrenu bio prvi europski klub, nakon kojeg je još igrao u Southamptonu, Liverpoolu i Zenitu. U siječnju prošle godine vratio se u Lyon, a sad je i ta priča završena. 

Više nije standardan u prvom sastavu

Lovren je u prošlu sezonu i pol otkad se vratio u Lyon odigrao 32 utakmice te zabio jedan gol. Prošle sezone nije bio standardan, skupio je tek 11 nastupa te nije zabio nijedan gol.

Prvi put je Lovren u Lyon stigao 2010. godine iz Dinama za devet milijuna eura. Zadržao se tad tri i pol godine, dok ga nije kupio Southampton za 10 milijuna eura. Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice te zabio četiri gola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.