Lilleov junak: Ne znam jeste li vidjeli na TV-u, ali taj teren na Rujevici...

Foto: Profimedia

RIJEKA ove sezone neće igrati Konferencijsku ligu. Izbacio ju je Lille u play-offu remijem 1:1 nakon produžetaka na Rujevici. Gol je za Rijeku zabio Ivan Smolčić, a za Lille Jonathan David. Regularni dio završio je 1:0 za Rijeku, a Lille je izjednačio u drugom produžetku te ukupnom pobjedom 3:2 prošao u skupine. Lilleov trener Paulo Fonseca nakon utakmice je rekao:

"Kontrolirali smo utakmicu. Nakon što je ekipa smogla energije da se vrati, i rezultat je logičan. Bila je to jako teška utakmica, patili smo, pogotovo jer je bilo gotovo nemoguće igrati na ovakvom terenu. Moji igrači su patili zajedno. Nismo mentalno krhki. Mislim da smo kontrolirali cijeli susret. Uvijek sam pozitivan, uvijek sam mislio da se možemo vratiti."

Lilleov vratar Lucas Chevalier imao je nekoliko sjajnih obrana. Nakon meča je rekao: "Bili smo u vrlo neprijateljskoj, ludoj atmosferi. Mislim da to svatko može potvrditi. Ne znam je li se to moglo vidjeti na televiziji, ali teren je bio katastrofalan. Njima je to više odgovaralo nego nama. Znamo da gol može sve oživjeti i unijeti sumnju. Uspjeli smo reagirati i preokrenuti rezultat. Svaki detalj je bitan i moramo pouke iskoristiti za budućnost."