Luka Vušković debitirao u novom klubu. Bio je fenomenalan

Foto: EPA

LUKA VUŠKOVIĆ (17) je odradio fenomenalan debi za belgijski Westerlo. Dobio je povjerenje trenera u prvoj utakmici nove sezone i protiv Cercle Bruggea krenuo od prve minute. Westerlo je slavio s 3:0, a Vušković je bio ključan za to što je mreža domaće momčadi ostala netaknuta.

Vušković je dobio ocjenu 7.5 prema SofaScoreu. Bolje od njega su ocijenjeni bili samo Allahyar Sayyad­manesh (8.3) i Lucas Stassin (9.3), igrači koji su zabili po gol odnosno dva za pobjedu. Dublji pogled u brojke otkriva koliko je Vušković bio briljantan.

Grafika: Sofascore

Posebno impresivan detalj Vuškovićeve statistike s ove utakmice je činjenica da je čak 14 puta otklonio opasnost pred golom svoje momčadi. Najbolji stoperi svijeta u ovoj kategoriji kroz sezonu u prosjeku imaju oko 6 otklonjenih opasnosti po utakmici, tako da je Vušković debelo prebacio prosječno očekivanje.

Osim toga, upustio se u devet duela na tlu i zemlji te izgubio samo jedan, a pogodio je i gotovo pola dugih lopti koje je uputio, što je također itekako zadovoljavajuća brojka. Sve u svemu, sjajan početak u Belgiji.

Čeka registraciju u Tottenhamu

Podsjetimo, Hajduk i belgijski prvoligaš dogovorili su početkom ovog mjeseca posudbu 17-godišnjeg stopera do kraja sezone. Za Westerlo igra hrvatski napadač Matija Frigan. Luka je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u poljskom prvoligašu Radomiaku iz Radoma, gdje je upisao ukupno 14 nastupa, a pritom se tri puta upisao u strijelce, dok je jednom asistirao.

Luka je najmlađi debitant u povijesti Hajduka u službenim utakmicama, debitirao je u derbiju s Dinamom sa samo 16 godina i dva dana, a tri dana kasnije postigao je pogodak u utakmici četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa s Osijekom i tako postao najmlađi strijelac u povijesti kluba u službenim utakmicama.

Ukupno je u Hajdukovom dresu upisao 11 službenih nastupa, a s Bijelima je osvojio trofej SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Splitski klub prodao ga je Tottenhamu za 14 milijuna eura, no ne može službeno postati igrač engleskog kluba dok ne navrši 18 godina. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.