Mbappe brine Francuze: Ne želim igrati za zemlju koja ne predstavlja moje vrijednosti

Foto: Profimedia

FRANCUSKA od 21 sat igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Suparnik joj je Austrija, a u nedjelju je odigrana prva utakmica u toj skupini, u kojoj je Nizozemska pobijedila Poljsku 2:1. Na presici uoči utakmice pojavila se najveća zvijezda reprezentacije i novi igrač Reala Kylian Mbappe.

Osim o utakmici, Mbappe je pričao o političkoj situaciji u svojoj zemlji te dao naslutiti da bi, u slučaju da ultra desnica pobijedi na izborima, mogao prestati igrati za Francusku. Podsjetimo, prije tjedan dana predsjednik Emmanuel Macron raspisao je nove izbore poslije poraza njegove stranke na izborima za Europski parlament, na kojima je pobijedila krajnje desna stranka Marine Le Pen.

Mbappe: Pozivam mlade da glasaju protiv ekstremista

"Mislim da se nalazimo u ključnom trenutku u povijesti naše zemlje. Zato se zaista želim obratiti svim Francuzima, a posebno mladoj generaciji. Mislim da smo mi generacija koja može napraviti razliku", započeo je Mbappe.

"Jasno vidimo da su ekstremisti blizu vlasti i da imamo priliku birati budućnost svoje zemlje. Zato pozivam sve mlade da izađu na izbore i osvijeste važnost situacije u kojoj se nalazimo. Nadam se da će ih ova moja poruka probuditi", dodao je.

"Moramo se poistovjetiti s ovom zemljom, poistovjetiti se s našim vrijednostima, a to su vrijednosti tolerancije, različitosti i poštovanja. Vjerujem Francuzima, svaki glas se računa. Zaista se nadam da ćemo napraviti pravi izbor i da ćemo ponosno nositi ovaj dres 7. srpnja", nastavio je Mbappe.

Samo dva dana ranije Mbappeov suigrač iz reprezentacije Marcus Thuram rekao je da su svi u svlačionici bili šokirani pobjedom krajnje desnice. Napadač Intera pozvao je Francuze da ne glasaju za tu opciju.

Mbappe se i na to osvrnuo i na kraju rekao rečenicu koja je zabrinula mnoge Francuze i uplašila ih, a strani mediji pišu da je dao natuknuti da je i njegovo igranje u reprezentaciji upitno: "Slažem se s Marcusom, dijelim iste vrijednosti. Ne želim predstavljati zemlju koja ne odgovara mojim i našim vrijednostima."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.