Mirror uoči utakmice Hrvatske: Neugodna istina oko Ronalda i Modrića

Foto: EPA

PORTUGAL i Hrvatska danas u 20:45 u Lisabonu igraju utakmicu prvog kola skupine 1 najvišeg ranga Lige nacija. Ovo će za obje reprezentacije biti prvi susret nakon Europskog prvenstva, na kojem Hrvatska nije prošla grupnu fazu, dok je Portugal ispao u četvrtfinalu od Francuske nakon penala.

The Mirror je ovom susretu posvetio tekst pod naslovom "Portugal protiv Hrvatske: Neugodna istina oko Cristiana Ronalda i Luke Modrića" u kojem piše kako njih dvojica, na pragu 40. rođendana, još nemaju svoje nasljednike. Podsjećaju da su Ronaldo (39) i Modrić (38) bili na suprotnim stranama i 2013. godine. Portugal je tada Ronaldovim pogotkom pobijedio Hrvatsku 1:0 u prijateljskom susretu. 

Modrić je tada ušao u drugu sezonu u Realu, dok je Ronaldo za isti klub bio zabio već više od 200 golova te su godinama bili suigrači. Mirror navodi kako se očekivalo da će obojicu dosad već zamijeniti nova generacija. Međutim, to se nije dogodilo. "Neki tvrde da su Ronaldo i Modrić dosad trebali biti zamijenjeni. Istina je da se njihovi potencijalni nasljednici tek trebaju dokazati", piše engleski medij.

Ronaldo ima 202 nastupa za Portugal, a Modrić 178 za Hrvatsku

"Uvijek mislim da ću biti u udarnoj postavi. No uvijek ću poštivati odluke trenera, u klubovima u kojima sam igrao uvijek sam ih poštivao", rekao je Ronaldo uoči utakmice s Hrvatskom i naglasio da će se povući iz reprezentacije kada vidi da ne može više pomoći.

"Ja ću tada biti prvi koji će napraviti korak naprijed. Neće biti teško donijeti odluku. Bit će to nešto normalno. Imamo primjer Pepea koji je imao izvrsnu karijeru, bio je primjer svima i otišao je na velika vrata", izjavio je Ronaldo, svjetski rekorder s 212 nastupa i 131 pogotkom za reprezentaciju.

Modrića su također pitali o ostanku u reprezentaciji. "Nije bitno koliko sam se lomio oko odlaska iz reprezentacije. I dalje sam tu i motiviran sam kao i prije. Najveći mi je ponos igrati za Hrvatsku. Sretan sam da me u ovim godinama izbornik želi i da je Savez sretan što sam tu. Mislim da mogu pomoći i tu sam za što god treba.

Daleko je Svjetsko prvenstvo u Americi. Ne želim ništa planirati unaprijed. Ne znam koliko je to realno iz ove perspektive. Cilj je odraditi što bolje Ligu nacija. Trebam slušati svoje tijelo i vidjeti što se događa od utakmice do utakmice", rekao je Modrić, koji ima 178 nastupa za Hrvatsku.

Goncalo Ramos kao zamjena za Ronalda i Lovro Majer kao zamjena za Modrića?

Mirror smatra kako je napadač PSG-a Goncalo Ramos (23) trebao preuzeti Ronaldovu zvjezdanu ulogu, što je najavio hat-trickom protiv Švicarske na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Trenutno je ozlijeđen.

U hrvatskom sastavu označili su Lovru Majera (26) kao igrača kojeg uspoređuju s Modrićem i koji ga je, kažu, trebao naslijediti. "Pokazao je bljeskove starog Modrića, više napadački orijentiranog igrača kojeg smo viđali u zagrebačkom Dinamu i Tottenhamu prije preseljenja u Madrid", piše Mirror, pa zaključuje da trenutak u kojem će se pojaviti zamjene za Ronalda i Modrića "tek treba doći".

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.