Modrić kao kapetan Reala dočekao Endricka. "Došao si nas sve umiroviti"

Foto: Screenshot -X

ENDRICK (18) je jučer predstavljen kao novi igrač Reala. Riječ je o iznimno talentiranom brazilskom napadaču koji je 2022. dogovorio suradnju s madridskim klubom, ali priključio mu se tek kada je postao punoljetan. Dotad je nastupao za Palmeiras, za koji je kao vrlo mlad stigao upisati 82 nastupa, 21 pogodak i četiri asistencije, a već ima deset nastupa i tri gola za seniorsku reprezentaciju Brazila.

Endricka je na stadionu Santiago Bernabeu dočekalo 43 tisuće navijača, otkriveno je na Real Madrid TV-u. "Ne znam kako bih opisao ono što osjećam. Oduvijek sam želio doći ovamo i igrati za Real. Ostvario sam san, ne samo svoj već i svoje obitelji. Ovo je za njih", izjavio je Endrick, koji je na svečanost došao u pratnji roditelja.

Prema Transfermarktu, Real je za njega izdvojio 47.5 milijuna eura kako bi ga doveo iz Palmeirasa, a iznos bi mogao porasti na 60 milijuna eura uračunaju li se bonusi. Sve to dogovoreno je još 15. prosinca 2022. godine, kad je i dogovoren i ugovor koji vrijedi do kraja sezone 2026./27.

Danas je prvi put trenirao s Realom

Carlo Ancelotti je danas prvi put na treningu imao Endricka, koji je očekivano dobio dobrodošlicu od svojih novih suigrača nakon što je jučer predstavljen na stadionu Santiago Bernabéu. Real je ove danas trenirao posljednji put prije putovanja na teritorij Sjeverne Amerike, na turneju na kojoj će se sastati s Chelseajem, Milanom i Barcelonom.

“Bog mi je dao ovu odgovornost i ako mi ju je dao to je zato što zna da sam sposoban. Sada moram učiti, biti miran, raditi, pomagati suigračima i slušati savjete igrača jer su fenomenalni i moći ću puno naučiti. Što više uči, to bolje”, rekao je mladi Brazilac.

Modrić: Došao si nas sve umiroviti

Jedan od onih koji mu je poželio dobrodošlicu bio je Luka Modrić, koji je sada prvi kapetan Kraljevskog kluba nakon što je otišao Nacho Fernández. Imao je i posebnu poruku za njega. "Došao si nas sve umiroviti. Samo 18 godina...", poručio je Modrić Endricku, koji mu je odgovorio samo osmijehom. Brazilski napadač se prvi put s Modrićem susreo još krajem prošle godine, kada je došao u posjetu Realu.

Za The Players Tribune otkrio da je taj posjet ostavio jak dojam na njega. U pismu bratu Noahu otkrio je da ga se posebno dojmio kapetan hrvatske reprezentacije. "Sve se dogodilo vrlo brzo, kao da sam u snu. Ali najviše se sjećam kad sam ušao u svlačionicu i Modrić mi se obratio. Visio je dres s brojem 10, a on je pokazao na sjedalo do sebe i rekao: 'Broj 9 i broj 10. Tko zna... Sljedeće sezone možda ćeš sjediti pokraj mene.' To mi je zaista ostalo pri srcu. Pomislio sam: 'Čovječe, ako Modrić vjeruje da sam vrijedan nositi broj 9, onda sam ja prava stvar!'"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.