Nadal izborio meč s Đokovićem. Slijedi spektakl na Olimpijskim igrama

Foto: EPA

RAFAEL NADAL (38) pobijedio je Martona Fucsovicsa (32) s 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:4) u prvom kolu olimpijskog turnira. Time je izborio spektakularan meč sa srpskim predstavnikom Novakom Đokovićem (37), koji je u prvom kolu lakoćom izbacio Australca Matthewa Ebdena.

Legendarni Španjolac, koji se trenutno nalazi na 161. mjestu ATP ljestvice te je daleko od svojih najboljih dana, sjajno je otvorio meč. U prvom setu je dvaput oduzeo servis mađarskom suparniku, 83. na svijetu, i lakoćom ga priveo kraju.

Fucsovics je uzvratio u drugom setu, u kojem je iskoristio prvu break-loptu. Nadal se vratio u devetom gemu, ali je Mađar do izjednačenja u setovima ipak došao iskoristivši treću set-loptu. U odlučujućem setu bio je dovoljan break u petoj igri kako bi Nadal upisao pobjedu.

Spektakl Đokovića i Nadala u drugom kolu/Ništa od spektakla u drugom kolu

Do zadnjeg trenutka bilo je upitno hoće li Nadal zbog problema s bedrenim mišićem uopće igrati u singlu ili će se posvetiti parovima sa sunarodnjakom Carlos Alcarazom. Odlučio je igrati u pojedinačnoj konkurenciji, pa nas u drugom kolu očekuje spektakl s Đokovićem.

Iako su obojica daleko od svojih najboljih dana, a uz Rogera Federera smatra ih se najboljim tenisačima ikad, očekuje nas veliki meč. Bit će to nastavak jednog od najvećih rivalstava u tenisu svih vremena. Dosad su igrali 59 puta, a Đoković ima minimalnu prednost 30:29.

Posljednja dva njihova dvoboja dogodila su se upravo u Roland Garrosu: 2021. je u polufinalu bio bolji Đoković, dok je 2022. u četvrtfinalu slavio Nadal. U Roland Garrosu su se ukupno susreli deset puta, a Nadal vodi s 8:2. Jednom su se sreli i na olimpijskim igrama, i to prije 16 godina u Pekingu kada je Nadal bio bolji u polufinalu na putu k svom jedinom zlatu u pojedinačnoj konkurenciji.

Đoković i Nadal zajedno imaju čak 46 naslova u pojedinačnoj konkurenciji na Grand Slam turnirima: Đoković 24, a Nadal 22.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.