Nick Kyrgios provocirao najboljeg tenisača svijeta komentarom o njegovoj djevojci

Foto: EPA

TENISKI svijet nedavno je potreslo otkriće kako je najbolji igrač svijeta po ATP listi Talijan Jannik Sinner izbjegao suspenziju iako mu je u krvi pronađen steroid. Mnogi smatraju kako je Sinner, kojem je dopušteno da se natječe i tijekom istrage, spasio svoj zvjezdani status.

Za tenis bi jednostavno bio prevelik udarac da izgubi jednu od najvećih zvijezda nove generacije, a mnogi otada glasno kritiziraju Sinnera. Među njima je i Australac Nick Kyrgios, poznat po problematičnom ponašanju na terenu i izvan njega, koji se odlučio i za udarac ispod pojasa. Naime, Kyrgios je na fotografiji Sinnera i njegove djevojke Ane Kalinskaje komentirao "drugi servis", aludirajući na činjenicu da je prije Sinnera Kalinskaja bila s njim.

Sinnera je navodno kontaminirao fizioterapeut

Podsjetimo, u Sinnerovu organizmu pronađeni su tragovi klostebola. Tijekom istrage prihvaćeno je Sinnerovo objašnjenje kako je anabolički agent klostebol u njegov organizam ušao kada ga je masirao jedan član njegova tima, a ovaj je prethodno koristio sprej za tretman kože koji sadrži klostebol i koji se legalno može nabaviti u svakoj ljekarni.

Sinner nije bio suspendiran, kao što je to inače slučaj sa sportašima i tenisačima na ATP Touru, zbog vrlo male količine nedozvoljene tvari, kao i zbog činjenice da je odmah predočio argumente o svojoj nevinosti. Sprej je koristio njegov fizioterapeut Giacomo Naldi na posjekotini na ruci, a dao mu ga je trener Umberto Ferrara. Naldi je potom nenamjerno kontaminirao Sinnera supstancom. Svjetski broj jedan je obojicu otpustio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.