Nokautirao je Hrgovića i postao prvak svijeta. Ovako izgleda uoči meča života

Foto: Quensberry Promotions YouTube

PROŠLA su tri mjeseca otkad je Filip Hrgović poražen u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u. Podsjetimo, sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjeklina na Hrgovićevom licu. Dubois je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok je 31-godišnji hrvatski boksač doživio prvi poraz u profesionalnoj karijeri. 

Uskoro je Dubois postao neprikosnoveni prvak po IBF-u jer je Oleksander Usik napustio svoj pojas kako bi se borio s Tysonom Furyjem. Za malo više od dva tjedna Duboisa čeka borba karijere, kada će protiv Anthonyja Joshue na Wembleyju braniti pojas prvaka svijeta.

"Pobijedio sam Hrgovića. Ja sam legitimni prvak"

Mnogi fanovi smatraju da Dubois nije "pravi" prvak jer je do titule došao zbog Usikovog odlaska. No, on se u razgovoru za otočke medije suprotstavio takvom razmišljanju: "Ja sam legitimni svjetski prvak. Pobijedio sam Hrgovića u meču za svjetsku titulu, dajte mi moje poštovanje."

Dubois je objavio i nekoliko promotivnih videa sa svojih treninga, a fanovi su oduševljeni njegovom formom. Većina njih je primijetila da nikad nije izgledao toliko dobro i "isklesano" te su okršaj njega i Joshue okarakterizirali kao borbu dvaju najbolje građenih teškaša na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.