Obilježio je otvaranje Igara u Riju i Tokiju i postao zvijezda. Neće ga biti u Parizu

Foto: Epa

OLIMPIJSKE igre u Parizu službeno će biti otvorene ceremonijom koja kreće od 19:30, prvi puta u povijesti Olimpijskih igara ceremonija otvaranja neće biti održana na stadionu. Oko 10 i pol tisuća sportaša bit će na gotovo 100 brodova koji će ploviti rijekom Senom i proći pored nekih od najprepoznatljivijih pariških znamenitosti.

Povodom svečane ceremonije najvećeg sportskog događaja u svijetu sporta odlučili smo se prisjetiti jednog zanimljivog sportaša koji je obilježio otvaranja u Riju 2016. i Tokiju 2021. Riječ je o živopisnom Piti Taufatofuai.

Ovaj sportaš iz Tonge na defileima u Brazilu i Japanu privukao je pozornost cijelog svijeta zbog načina na koji je izašao na stazu sa zastavom svoje zemlje. Bio je obučen u tradicionalnu nošnju starosjedioca ovog otoka u Oceaniji, a bio je i dodatno nauljen pa ne treba čuditi što je u trenutku postao zvijezda.

Nažalost, neće ga biti u Parizu

Pita se natjecao u taekwondou, ali nije se baš proslavio. Izgubio je u prvom kolu rezultatom 16:1, a dvije godine kasnije nastupio je na zimskim Igrama u Pjongčangu, gdje se natjecao u skijaškom trčanju (osvojio je 114. mjesto od 119 natjecatelja). I u Južnoj Koreji je također nosio zastavu svoje zemlje, tada ipak u toplijoj odjeći, a onda se vratio u Tokiju u izdanju iz Brazila.

Nažalost, Pite neće biti u Parizu. Nije se uspio kvalificirati na svoje treće ljetne Olimpijske igre. Nije uspio ispuniti normu ni u taekwondou, ni u kajaku, kojim se također bavi. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.