Očekuje se oluja tijekom otvaranja Igara

Foto: Epa

METEOROLOZI predviđaju jake pljuskove tijekom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara kasnije u petak, a jedan meteorolog čak je to nazvao "katastrofom" za dosad neviđenu ceremoniju na otvorenom u središtu Pariza.

Očekuje se da će se više od 300.000 gledatelja okupiti na obalama rijeke Seine, sa sportašima na flotili teglenica i riječnih brodova kao dijelom ekstravagantne ceremonije otvaranja, koju će gledati više od milijarde ljudi.

Sprema se oluja tijekom otvaranja Igara

Oko 30 mm oborina se očekuje između 18 sati i ponoći u petak tijekom trosatne ceremonije kojoj prisustvuju svjetski čelnici i svjetske slavne osobe. Državna vremenska prognoza Meteo France također očekuje kišu u petak navečer.

"Scenariji od posljednjih nekoliko dana koji su spominjali rizike od oborina potvrđuju se za kraj dana", stoji na web-stranici.

Igre će biti otvorene posebnom ceremonijom, koja kreće u 19:30. Trajat će nekoliko sati, a tijekom nje će prodefilirati predstavnici svih zemalja sudionica. Parada imena Nacija na brodovima će se održati na rijeci Seini, dakle prvi put domaćin defilea neće biti stadion.

Olimpijske igre loše su počele u petak, nakon što su saboteri napali francusku mrežu brzih vlakova TGV u nizu napada prije zore diljem zemlje, uzrokujući kaos u putovanju nekoliko sati prije ceremonije otvaranja. Prema najavama, ceremoniji otvaranja nazočit će 19 hrvatskih sportaša, uz članove misije HOO-a, a hrvatsku zastavu će nositi Giovanni Cernogoraz i Barbara Matić.

Evo gdje pratiti otvaranje

Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati 73 sportaša, od kojih 58 muških i 15 ženskih predstavnika iz 16 sportova, a ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba. Otvaranje možete pratiti na HRT-u 2, a komentirat će ga Zrinka Grancarić i Marko Šapit. Uz to ćete moći pratiti i tekstualni prijenos na Indexu, a otvaranje možete pratiti i na streaming platformi Max (bivši HBO Max) bez dodatnog troška na mjesečnu pretplatu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.