Odigrana jedna od najluđih utakmica u povijesti nogometa na Igrama

Foto: Epa

U JEDNOJ od najluđih nogometnih utakmica u povijesti Olimpijskih igara nogometašice Australije su pobijedila Zambiju sa 6:5. Gledatelji na stadionu u Nici prisustvovali su jednom od najluđih susreta u povijesti olimpijskog nogometa. Zambija je na poluvremenu vodila protiv Australije s 4:2, no Matildas, kako glasi nadimak australskih nogometašica, u nastavku su okrenule rezultat, ostvarivši pobjedu 6:5.

Počelo je vatreno. Barbara Banda je već u prvoj minuti dovela Zambiju u vodstvo. Izjednačila je Alanna Kennedy u sedmoj minuti, no uslijedila su dva zambijska gola. Racheal Kundananji je u 21. zabila za 2:1, da bi Banda u 33. povisila na 3:1. Hayey Raso je u 35. smanjila na 2:3, a Banda svojim trećim golom u sudačkoj nadoknadi pogodila za 4:2. Nakon ludih 45 minuta uslijedilo je jednako zanimljiv nastavak. Kada je Kundananji u 56. zabila za 5:2, činilo se kako će Zambija do prvih bodova.

Nestvarni preokret

No, uslijedio je nevjerojatan obrat. Michelle Heyman je u 58. pogodila za 3:5, potom je Stephanie Catley golovima u 65. i 77. (11 m) izjednačila, da bi Heyman u sudačkoj nadoknadi zabila za 6:5 i pobjedu Australije.

Premda je na ovoj utakmici postignuto čak 11 golova, to ipak nije rekord ženskog nogometnog turnira na Olimpijskim igrama. Nizozemske su u Tokiju pobijedile Zambiju s 10:3. Najveću pobjedu ostvarile su njemačke nogometašice protiv Kine s 8:0 u Ateni 2004. godine, dok je Danska pobjeda sa 17:1 protiv Francuske u Londonu 1908. najveća u muškoj konkurenciji.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.