Osijek prodao Darka Nejašmića

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DARKO NEJAŠMIĆ (25) više nije igrač Osijeka, a karijeru će nastaviti u Sharjahu. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zasad je objavio samo kratak video u kojem veznjak slijeće na aerodrom. S obzirom na to da mu je ugovor s Osječanima trajao još godinu dana te je bio prvotimac, Nejašmić je gotovo sigurno prodan Arapima. No financijski detalji i trajanje ugovora zasad nisu poznati.

Sharjah se nakon dva kola nalazi na drugome mjesto arapskog prvenstva s maksimalnih šest bodova i gol-razlikom 5:1, dok vodeći Al-Nasr ima gol-razliku 9:2. Nejašmića će ondje dočekati Maro Katinić (20), bivši igrač Dinama koji je nedavno dao veliki intervju za Index, a možete ga pročitati OVDJE.

Osijek je Hajduku za Nejašmića platio više od milijun eura

Nejašmić je rođeni Splićanin, koji je igrao za mlađe uzraste Hajduka i njegovu drugu momčad. Prema podacima Transfermarkta, upisao je 69 nastupa, tri pogotka i jednu asistenciju za prvu momčad Hajduka. Osijek ga je doveo na posudbu u ljeto 2021., a potom ga godinu kasnije otkupio za nešto više od milijun eura.

U dresu slavonskog kluba odradio je 113 nastupa s osam pogodaka i pet asistencija te se pokazao kao jedan od najboljih veznih igrača SuperSport HNL-a. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.8 milijuna eura.

Grafika: Sofascore

Osijek je prodao i Miereza

Sportski direktor Osijeka Jose Boto ovog je ljeta već prodao napadača i najboljeg igrača Ramona Miereza, koji je u transferu vrijednom tri milijuna eura otišao u Al Jaziru, također klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Među ostalima, otišli su i branič Andre Duarte u mađarski Ujpest i veznjak Marin Prekodravac u Šibenik, a Kristijan Lovrić je raskinuo ugovor pa potpisao za turskog drugoligaša Amedspor.

Osječani su pod vodstvom talijanskog trenera Federica Coppitellija loše krenuli u sezonu. Azerbajdžanska Zira izbacila ih je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, dok su u SHNL-u pretposljednji s jednim bodom, koliko ima i zadnji Slaven Belupo.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.