Ovo je ponuda koju je Barca poslala za Olma. Odbijena je

Foto: EPA

BARCELONA je u pregovorima oko dovođenja Danija Olma iz RB Leipziga. Španjolski mediji pisali su da je sportski direktor kluba Deco održao sastanak s agentima Danija Olma Andyjem Barom i Juanmom Lopezom te da je Barca poslala službenu ponudu Leipzigu. Njemački klub ju je odbio, a španjolski mediji otkrili kakva je ta ponuda bila.

RB Leipzig je spreman prodati Olma za iznos od 60 milijuna eura, a Barcina ponuda nije se približila tome onako kako su u Njemačkoj očekivali. Za svog nekadašnjeg juniora Barca je Leipzigu ponudila 40 milijuna eura fiksno i još mogućih 20 kroz bonuse ovisne o Olmovim učincima i uspjehu kluba.

U Leipzigu su zaključili da to nije ponuda kakvoj su se nadali jer žele veći siguran iznos. Pregovori će se nastaviti. Njih s interesom prate i u Dinamu jer će hrvatski prvak Leipzigovom prodajom Olma zaraditi novac.

Dinamo čeka rasplet pregovora

Španjolski reprezentativni veznjak i jedan od najboljih igrača nedavnog Europskog prvenstva stigao je kao tinejdžer iz Barcelone u Dinamo. Nakon što je u zagrebačkom klubu bio od 2014. do 2020., Olmo je prodan u Leipzig za 29 milijuna eura (prema Transfermarktu) i 20 posto od zarade koju će Nijemci imati prilikom Olmove prodaje. Pod ugovorom je do ljeta 2027. godine.

S obzirom na to da je tražena cijena za Olma 60 milijuna eura, jasno je da, ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.