Petković odbio Dinamo? Evo što kaže talijanski insajder

Foto: EPA

NITKO se nije službeno javio Bruni Petkoviću (29) ni njegovu agentu u kontekstu transfera, tvrdi talijanski insajder Lorenzo Lepore. Napadač u ugovoru s Dinamom ima klauzulu prema kojoj može otići ako netko za njega do 15. srpnja plati 2.5 milijuna eura. Ne napusti li klub do tada, fiksna klauzula će se ukinuti i odšteta će se dogovarati s Dinamom.

Petkovićev ugovor vrijedi do ljeta 2025. godine, a ako istekne, mogao bi besplatno napustiti Dinamo. Lepore tvrdi da će Dinamo otvoriti pregovore o produljenju suradnje ako u ljetnom prijelaznom roku nitko ne aktivira izlaznu klauzulu. Podsjetimo, Lepore je ovu informaciju objavio nakon što je grčki medij Sport24 napisao da AEK želi Petkovića.

Grčki Sport24: Petković je odbio produljiti ugovor s Dinamom

Grčki novinari tvrdili su da je Petković otvoren za dolazak u atenski klub i da je odbio produljiti ugovor s Dinamom, za koji igra od 2018. godine i u kojem je dokapetan. Petković u Zagrebu igra najbolji i najkonstantniji nogomet u karijeri, a ranije je nastupao za talijanske klubove poput Bologne, Verone, Catanije, Trapanija, Virtusa i Reggiane.

Prošle sezone s Dinamom je igrao Konferencijsku ligu, u kojoj je dogurao do četvrtfinala. Zabio je 18 golova uz devet asistencija u Dinamovom pohodu na dvostruku krunu u hrvatskom nogometu.

Petković na Euru promašio penal

Petković se trenutno nalazi u Njemačkoj, gdje s hrvatskom reprezentacijom sudjeluje na Europskom prvenstvu. U prvom susretu skupine B, koji je Hrvatska izgubila od Španjolske 3:0, promašio je kazneni udarac. Izborio je penal iako je mogao pucati jer je bio sam pred golmanom Unaijem Simonom.

Rodri ga je taknuo, Petković je pao, a zatim je Simon obranio njegov udarac. Petković je u nastavku akcije zabio pogodak, ali on je poništen jer je Ivan Perišić prerano ušao u kazneni prostor prilikom izvođenja kaznenog udarca.

Dalić rekao da Petković nije trebao pucati penal

Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice izjavio je da Petković nije trebao biti izvođač penala. "Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca.

Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer", rekao je Dalić.

"Kad sam pogledao snimku, morao je zabiti gol. Imao je sve otvoreno, bez golmana... Opet, možda ga je taj kontakt izbacio iz ritma, ali bio je prazan gol i trebao je pokušati napraviti sve da ga zabije. Takav je moj dojam. Sve je bilo prazno, jedan još dodatni napor da se zabije gol", dodao je o situaciji koja je prethodila penalu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.