Petković se ispričao igračima zbog promašenog penala. Odluku o pucanju nije sam donio

Foto: Profimedia

BRUNO PETKOVIĆ srušen je u 77. minuti utakmice Hrvatske i Španjolske. Dvije minute kasnije stavio je loptu na bijelu točku i pokušao smanjiti zaostatak od 3:0 za suparnikom u prvoj utakmici grupne faze u skupini B. Unai Simon pročitao je i obranio njegov udarac, a Petković je koju sekundu potom postigao gol koji je pak bio poništen zbog preuranjenog utrčavanja Ivana Perišića u kazneni prostor. Hrvatska je izgubila 3:0 te bez bodova i s negativnom gol-razlikom dočekuje srijedu i sraz s Albanijom.

Na konferenciji za medije tijekom koje je napravio osvrt na utakmicu, izbornik Zlatko Dalić javno je prozvao Dinamovog napadača. Istaknuo je da je poznata hijerarhija izvođača penala te se otkrilo da je Petković tek peti u tom redu. S obzirom na igrače koji jesu i koji nisu bili na terenu u tom trenutku, bio je treći koji je, tvrdi Dalić, trebao pucati.

Petković nije sam donio odluku o pucanju penala

"Penale pucaju Andrej Kramarić i Luka Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebao pucati jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne puca. Ako već mi s klupe nismo uspjeli riješiti, postoji hijerarhija u momčadi i on nije trebao pucati penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja riješiti. Trebao je pucati Ivan Perišić ili Lovro Majer", bio je istaknuo Dalić.

Petković, ipak, nije uzeo loptu u svoje ruke jer je tako sam bio odlučio i bez da je poštivao zadanu hijerarhiju. Upitao je Perišića može li izvesti najstrožu kaznu koju je i sam izborio, a Perišić mu je to i dozvolio.

Također, na sastanku reprezentacije Petković je preuzeo odgovornost za ono za što ga se krivilo. Istupio je pred suigrače i rekao da je on kriv te se ispričao zbog promašaja. Između njega, ostalih igrača u reprezentaciji i izbornika Dalića nema nikakve napetosti.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.