Piksi: Raduj se, Srbijo! Čestitam vam Europsko prvenstvo! Velik dan za srpski nogomet

Foto: Antonio Ahel/PIXSELL

REPREZENTACIJA Srbije plasirala se na Europsko prvenstvo nakon što je u Leskovcu jedva odigrala 2:2 sa slabašnom Bugarskom. Poraz je Srbiju mogao ostaviti bez šansi za izravan plasman da je Mađarska izgubila kod kuće od Crne Gore, ali je pobijedila 3:1. Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi bio je oduševljen nakon utakmice.

Piksi: Raduj se, Srbijo!

"Raduj se, Srbijo, čestitam vam Europsko prvenstvo! Ovo je veliki dan za srpski nogomet! Ova je zemlja dočekala privilegiju da ima svoju momčad na Europskome prvenstvu. Čestitam svojim igračima koji su danas odradili posao i borili se do samoga kraja. Čestitke svima, sretni smo i zadovoljni", započeo je pa nastavio:

"Vlahović je bio beba kada smo zadnji put igrali na Euru. Uspjeli smo u nečemu što smo imali u planu, u što smo vjerovali. Ovi igrači su heroji, zlatna generacija koja je svoja imena upisala zlatnim slovima. Prvi put Srbija će kao samostalna država biti dio najveće smotre nogometa u Europi. Velika je to satisfakcija i radost. Ovaj EP ide kao poklon naciji i cijeloj državi. Zavijorit će se naša trobojnica u Njemačkoj i to je u ovome trenutku najvažnije."

"Vraćam naciji dug za Katar"

"Ne može bez tenzija. Morali smo malo i drhtati. Vidjeli smo četiri dobra gola, dosta lijepih akcija, dominirali smo u prvome dijelu. Pokazali smo mentalitet te da ne želimo biti poraženi. Ne zaboravite da su ovi igrači doživjeli veliki šok nakon Škotske. Ali su otišli na SP, ušli su u A Ligu nacija i sada na EP. Oni su zaslužili ovo. A ja... Vraćam naciji dug za Katar. Ovaj uspjeh je moj dug za ono što se dogodilo prošle godine", rekao je pa zaključio:

"Ja sam još jučer rekao da će ovo biti zanimljiva utakmica te da neće biti lako. Ostvarili smo povoljan rezultat koji je bio dovoljan da nas odvede na Euro, to je najvažnije. Nisam čovjek koji će hvaliti samog sebe, nikad to nisam radio niti ću. Ponašam se normalno, bez euforije. Jest hladno u Leskovcu, ali je toplo oko srca."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.