Plivačice čekale start utrke, a onda je na bazen ušetao muškarac u šarenim gaćicama

Foto: Profimedia

NESVAKIDAŠNJA scena se dogodila tijekom jutarnjih plivačkih kvalifikacija za žene u disciplini 100 metara prsno na Olimpijskim igrama u Parizu. Naime, u jednom trenutku se na bazenu pojavio muškarac u šarenim kupaćim gaćicama. Djevojke su već bile postavljene na startnim blokovima uoči utrke kvalifikacija kada su zamoljene da se maknu, a u kadar je ušao neočekivani gost.

U bazenu ne smije biti strani predmet

Dok su s tribina glasno zviždali, muškarac se smješkao krećući se prema bazenu. Stao je na rub bazena i skočio u vodu. Izvana se činilo da je riječ o navijačkoj šali ili upadu, ali novom "sudioniku Igara" nitko iz zaštitarske službe nije prišao. I to s razlogom. On je imao jasan zadatak, a to je da uhvati plivačku kapu koja je u prethodnoj utrci pala plivačici s glave i iznese je iz bazena.

Prema pravilima, u bazenu ne smije biti nijedan strani predmet uoči početka utrke. Bez poteškoća je obavio svoj zadatak, pobjedonosno podignuo ruku u kojoj je držao kapu američke plivačice Emme Weber i izazvao opće oduševljenje publike. Sudeći po njegovim specifičnim kupaćim gaćicama, bio je spreman i samo je čekao ovaj trenutak da zablista.

Foto: Profimedia

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.