Pogledajte nevjerojatnih zadnjih 100 sekundi i kako su Farani napravili senzaciju

Foto: Epa

RUKOMETNA reprezentacija Farskih otoka napravila je jednu od najvećih senzacija u povijesti rukometa i remizirala je s Norveškom 26:26. Bivši dvostruki svjetski doprvaci uspjeli ispustiti tri gola prednosti protiv Farskih Otoka u posljednjih 100 sekundi utakmice. 

Jedanaest sekundi prije izjednačenja Farani su zabili za -1, a onda je krenulo ludilo. Norvežani su imali posljednji napad, no ukazao se heroj Elias Ellefsen a Skipagotu koji je ukrao loptu, a onda i iznudio sedmerac tri sekunde prije kraja. Ellefsen je bio siguran za opće oduševljenje i slavlje  5000 navijača uglavnom Farskih otoka. 

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO LUDE ZAVRŠNICE

Norvežani i dalje mogu biti prvi u skupini pobijede li u zadnjem kolu reprezentaciju Slovenije. No, Norveška može završiti i kao treća te ostati bez drugog kruga, ako izgubi od Slovenije, a reprezentacija Farskih Otoka protiv već otpisane Poljske ostvari uvjerljivu pobjedu i nadmaši Norvežane u ukupnoj gol-razlici.

Rukometna reprezentacija Farskih otoka prvi put u povijesti igra na Europskom prvenstvu. Ona čak službeno i nije država, već autonomna pokrajina na području Danske. Ima samo 50 tisuća stanovnika, a navodno je desetina stanovništva stigla u Njemačku pogledati rukometno prvenstvo.