Pogledajte što je Rodrygo objavio nakon što nije nominiran za Zlatnu loptu

Foto: EPA

FRANCE FOOTBALL objavio je popis 30 kandidata za Zlatnu loptu 2024. godine, a Rodrygo Goes (23) nije se našao među njima. Krilni napadač Real Madrida i Brazila oglasio se na Instagramu nakon što nije ušao u konkurenciju za priznanje za najboljeg igrača svijeta.

Objavio je kolaž sa šest fotografija na kojima drži trofeje osvojene s Realom, dok na jednoj kao da se čudi. Preko fotografija stavio je dva emotikona - jedan začuđeni koji širi ruke, a drugi koji se smije i plače. 

Rodrygo je prošle sezone osvojio tri trofeja s Realom

Rodrygo je profesionalnu karijeru započeo u brazilskom Santosu, za koji je odigrao 80 utakmica, zabio 17 pogodaka i asistirao za njih osam. Kada je imao 18 godina, Real ga je doveo u transferu vrijednom 45 milijuna eura i od tada je član madridske momčadi.

Prošle sezone upisao je 51 nastup, 17 pogodaka i devet asistencija pod trenerom Carlom Ancelottijem te s ostatkom momčadi osvojio Ligu prvaka, španjolsku La Ligu i španjolski Superkup. Otkako je došao u Real, ukupno je osvojio 12 trofeja.

Među ostalima, na popisu kandidata za Zlatnu loptu našli su se njegovi klupski suigrači Jude Bellingham, Vinicius Junior, Antonio Rüdiger, Federico Valverde, Dani Carvajal, Toni Kroos, koji je ovog ljeta završio karijeru, te Kylian Mbappe, koji je došao iz PSG-a.

Neymar je na Instagramu objavio Rodrygovu fotografiju i napisao: "Barem top 5 na svijetu." Time je podržao Rodryga, kojeg smatra jednim od najboljih nogometaša svijeta. Prema Transfermarktu, Rodrygova vrijednost procijenjena je na 110 milijuna eura. Također, ima 27 nastupa i šest pogodaka za reprezentaciju Brazila.

Nominirani za Zlatnu loptu 2024. su:

Jude Bellingham (Real Madrid), Ruben Dias (Manchester City), Phil Foden (Manchester City), Federico Valverde (Real Madrid), Emiliano Martinez (Aston Villa), Erling Haaland (Manchester City), Nico Williams (Athletic Bilbao), Granit Xhaka (Bayer Leverkusen), Artem Dovbik (Girona), Toni Kroos (Real Madrid), Vinicius Junior (Real Madrid), Dani Olmo (RB Leipzig/Barcelona), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Martin Odegaard (Arsenal), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Rodri (Manchester City), Harry Kane (Bayern), Declan Rice (Arsenal), Vitinha (PSG), Cole Palmer (Chelsea), Kylian Mbappe (PSG), Lautaro Martinez (Inter), Ademola Lookman (Atalanta), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Alejandro Grimaldo (Bayer Leverkusen), Hakan Calhanoglu (Inter), Dani Carvajal (Real Madrid), Bukayo Saka (Arsenal), William Saliba (Arsenal) i Lamine Yamal (Barcelona).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.