Pogledajte što je Vaso Bakočević učinio nakon kontroverzne pobjede nad Pejićem

Screenshot: FNC

IAKO je Miran Slo Rocky Fabjan nokautom Yorgana De Castra u prvoj rundi postao privremeni teškaški prvak FNC-a u glavnoj borbi večeri, najveća je priča spektakla FNC 19 u pulskoj Areni bilo okršaj najvećih regionalnih zvijezda Filipa Nitra Pejića i Vase Psihopate Bakočevića, koji je poslužio i kao finale prve sezone reality showa Fight of Nations.

U tom su se reality showu natjecali borci iz Hrvatske i Srbije, a meč njihovih kapetana potencijalno je mogao odlučiti pobjednika, ali hrvatski su borci i prije toga osigurali ukupnu pobjedu, pa je u tom smislu borba bila rezultatski nevažna, ali je itekako značila obojici boraca koji su se godinama međusobno prozivali. Ovakav njen ishod bilo je nemoguće predvidjeti.

Pejić diskvalificiran nakon nokauta

Nitro i Psihopata razmijenili su nekoliko kickova, a jednim takvim u tijelo Pejić je oborio protivnika te ga dokrajčio udarcima na tlu. Iako se činilo da je hrvatski borac pobjednik, Vasin je kut uložio protest zbog jednog nedozvoljenog Pejićeva "soccer kicka" u glavu, nakon čega je uslijedila diskvalifikacija Pejića, a Bakočević je službeno proglašen pobjednikom.

No, crnogorski as odbio je pobjedu, prišao Pejiću, podignuo mu ruku i uručio mu pobjednički pehar. Iako je bio jasno razočaran raspletom i pogreškom koja ga je koštala službene pobjede, nije prihvatio pehar, nego ga je ostavio u kavezu.

Unatoč prijedlozima za što skoriji revanš, Bakočević ga je odbio i objavio da mu je ovo bila posljednja MMA borba, a svoj potez nakon meča objasnio je uvjerenjem da soccer kick kojim ga je Pejić zahvatio nije ilegalan te da je on pravi pobjednik ovog okršaja.

Pejić je sad na profesionalnom omjeru 16-9-2, a ovo mu je bila prva borba nakon skoro godinu i pol dana, odnosno stanke zbog loših rezultata, pošto je bio izgubio četiri od prethodnih pet mečeva. Bakočević je karijeru završio omjerom 44-24-1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.