Rijeci bi se mogao otvoriti put do europskih skupina. Evo što se mora poklopiti

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA u četvrtak igra prvu od dvije utakmice drugog pretkola Europa lige, a protivnik će joj biti rumunjski Corvinul. Uzvrat je tjedan dana kasnije na riječkom stadionu Rujevica. Ako momčad trenera Željka Sopića prođe Corvinul, u trećem pretkolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja moldavskog Sheriffa i švedskog Elfsborga, odlučeno je na današnjem ždrijebu. Utakmice trećeg pretkola igrat će se 8. i 15. kolovoza.

Rijeka je u sezoni 2023./2024. osvojila drugo mjesto u SuperSport HNL-u i time osigurala mjesto u drugom pretkolu Europa lige. Uz Sheriff i Elfsborg, Sopićeva momčad mogla je dobiti Viktoriju Plzen (Češka) ili pobjednika susreta Braga (Portugal) - Maccabi Petah-Tikva (Izrael).

Jasno je, dakle, da je Rijeka u startu dobila nominalno najslabije potencijalne protivnike, ali to nije sve. Potpuno je moguće da se dogodi rasplet zbog kojeg bi se Rijeci otvorio put prema skupinama Europa lige. Odnosno, moguće je da Rijeka dođe u situaciju da kao favorit dočekuje utakmicu u play-offu za ulazak u skupine Europa lige. 

Idealno je igrati protiv Šerifa

Football Meets Data je na X-u objavio što se mora poklopiti. Stvari su zapravo vrlo jednostavne. Ako Rijeka prođe Corvinul, a Šerif prođe Elfsborg, Rijeci okršaj s Moldavcima otvara sjajne opcije. Naime, Rijeka bi u slučaju da prođe Šerif bila nositelj u play-offu za skupine Europa lige, a čak i u slučaju poraza bi bila nositelj u play-offu za skupine Konferencijske lige.

Ipak, ako Elfsborg izbaci Šerif, sve to pada u vodu. U tom slučaju Rijeka ne bi bila nositelj ni u jednom od potencijalnih play-off dvomeča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.