Rijeka dovela hit-napadača 1. NL

Foto: HNK Rijeka

DOMINIK DOGAN (25) je novi igrač Rijeke. Napadač je stigao na Rujevicu nakon što je iskoristio klauzulu za raskid ugovora s klubom Zrinski Osječko 1664. Dogan je imao klauzulu po kojoj je mogao raskinuti ugovor (koji je vrijedio još pet godina) u slučaju da Zrinski prošle sezone ne osvoji SuperSport 1. NL.

Rijeka dovela golgetera

Zrinski je prošle sezone završio drugi, s bodom iza prvaka Šibenika, a Dogan je ovoga ljeta ishodio odlazak iz kluba. Prošle sezone je briljirao u dresu Zrinskog. U 32 utakmice zabio je 23 gola te privukao interes SHNL klubova. Prema Transfermarktu vrijedi milijun eura, a nakon potpisa za Rijeku je rekao:

"Mijenjao bih trofej najboljeg strijelca za promociju u prvu ligu. Ali ti golovi su mi otvorili puno toga u karijeri, imao sam puno poziva. Kvalitete? Mislim da mi je najveća kvaliteta što iz malo prilika zabijam golove. Trebat će mi malo vremena za prilagodbu, ali vjerujem da će i taj dio proći brzo. Uzor? Kada sam bio dijete, najviše sam volio Didiera Drogbu."

Cibalijino dijete

Potom je dodao: "Očekujem napetu sezonu i da ću se s Rijekom boriti za prvo mjesto. Dat ću sve od sebe na travnjaku i nadam se da ću postići što više golova. Ovo je veliki iskorak za mene i moju karijeru. Sretan sam i ponosan što sam ovdje. Rijeka je jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj i najbolji izbor za mene."

Potpisao je na tri godine. Ovaj napadač ponikao je u vinkovačkoj Cibaliji. Za matični klub u seniorskom nogometu debitirao je u sezoni 2019./2020. Igrao je još i za Đakovo Croatiju.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.