Ronaldo postao najbolji strijelac u jednoj sezoni saudijske lige u povijesti

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Al Nassra su u posljednjem, 34. kolu saudijske lige kod kuće pobijedili Al Ittihad 4:2. Junak je bio Cristiano Ronaldo koji je do 69. minute zabio dva gola.  Abdulrahman Ghareeb je povisio na 3:0, ali su Farhah Al Shamrani i Fabinho golovima vratili goste u život. Susret je prelomio Meshari Al Nemer golom u petoj minuti sudačke nadoknade.

Ronaldu su ovo bili 34. i 35. golovi u sezoni, a uz to ima i 11 asistencija. Time je postao apsolutni rekorder saudijske lige. Dosadašnji rekorder bio je Abderrazak Hamdallah, koji je u sezoni 2018./19. zabio 34 gola, a taj podvig je, baš kao i slavni Portugalac, postigao u dresu Al Nassra.

Ronaldo je sedam golova iza sebe ostavio drugog topnika lige, srpskog napadača Aleksandra Mitrovića. Al Nassr će iduće sezone igrati azijsku Ligu prvaka nakon što je ove sezone osvojio drugo mjesto. Ronaldo, Brozović i društvo su na kraju ostali čak 14 bodova iza Al Hilala, kluba u kojem su najveće zvijezde Mitrović, Koulibaly, Bono i Sergej-Milinković Savić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.