Sjajna Italija preokretom pobijedila Francusku u Parizu

Foto: EPA

ITALIJA je preokretom pobijedila Francusku 1:3 na stadionu Park prinčeva u Parizu u prvom kolu skupine 2 najvišeg ranga Lige nacija. Bradley Barcola bio je strijelac za domaći sastav, dok su za goste pogodili Federico Dimarco, Davide Frattesi i Giacomo Raspadori.

Preokret Talijana

Francuzi su poveli već u 13. sekundi. Barcola je oduzeo loptu neopreznom talijanskom braniču Giovanniju di Lorenzu te se sjurio na gostujući gol. Mogao je dodati Kylianu Mbappeu u sredinu, ali odlučio je samostalno završiti akciju, u čemu je i uspio. Puknuo je i svladao talijanskog golmana Gianluigija Donnarummu za rano vodstvo Francuske.

Talijani su izjednačili u 30. minuti. Dimarco je iz prve dodao Sandru Tonaliju, koji je atraktivno petom prebacio francusku obranu. Dimarco nije oklijevao, već je puknuo prije nego što je lopta pala na tlo. Pogodio je suprotni kut i Mike Maignan ništa nije mogao.

Grafika: Sofascore

Na odmor se otišlo s izjednačenim rezultatom. A onda su Talijani okrenuli u 51. minuti. Frattesi je presjekao dodavanje, proigrao Raspadorija, a zatim odvukao francusku obranu. Lopta je došla na desnu stranu do Matea Reteguija, koji je oštrim ubačajem pronašao Frattesija u sredini. Nakon svega što je napravio u ovoj akciji, Frattesi je i klizećim startom zabio za prednost Italije.

Raspadori se pokazao kao joker s klupe. Osim što je sudjelovao u akciji za drugi gol, postigao je treći. Destiny Udogie primio je loptu na lijevoj strani, prizemno pokušao dodati Reteguiju, ali Raspadori je uzeo loptu i zabio za rješenje utakmice.

Belgija pobijedila Izrael

Belgija je u drugoj utakmici skupine pobijedila Izrael 3:1. Dvostruki strijelac bio je Kevin De Bruyne, koji je zabio u 21. i 53. minuti, dok je Youri Tielemans pogodio u 48. Izraelci su do jedinog gola došli tako što je Timothy Castagne spremio loptu u vlastitu mrežu u 36. minuti.

Francuska i Belgija igrat će u ponedjeljak u 20:45, kao i Izrael i Italija.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.