Splićanin koji nastupa za Srbiju nije uspio do nove olimpijske medalje

Foto: EPA

DAMIR MIKEC (40), rođeni Splićanin i srpski olimpijac u streljaštvu, završio je kao sedmi u disciplini zračni pištolj na 10 metara. Zlato je osvojio Ju Chi iz Kine, a preostale dvije medalje uzeli su Talijani. Srebro je pripalo Federicu Nilu Maldiniju, a bronca Paolu Moni. Mikec tako nije ponovio uspjeh iz Tokija gdje je uzeo olimpijsko srebro.

Mikec je rođen 1984. godine u Splitu, otac mu je bio slovenskog porijekla i vojno lice JNA, a obitelj mu je devedesetih protjerana pa se preselila najprije u Herceg Novi, a zatim u Beograd. Mikec je kasnije govorio kako je odrastajući u Splitu govorio da navija za Hajduk, a u stvarnosti simpatizirao Crvenu zvezdu.

"Jednostavno se dogodilo, tada je Zvezda osvojila sve što se može osvojiti. Odmah sam osjećao ljubav prema Zvezdi. Rođen sam 1984. godine u Splitu i, naravno, tamo je Hajduk glavni, svi za njega navijaju, osim mene. Kod kuće sam navijao za Zvezdu, a na ulici sam morao govoriti da navijam za Hajduk. Poslije Splita smo otišli u Herceg Novi, zna se da je to grad s puno navijača Zvezde, a zatim u Beograd", objasnio je Mikec.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.