Srpski mediji: Ovo je Space Jam. Google, kako zaustaviti Duranta?

Foto: Epa

KOŠARKAŠI SAD-a su u prvom kolu skupine C opravdali ulogu favorita za zlato i pobijedili su reprezentaciju Srbije rezultatom 110:84

Srbija je počela susret nevjerojatno. Povela je 10:2, što je bilo dovoljno da Steve Kerr zatraži minutu odmora. Očito je to bilo potrebno Amerikancima, koji su pojačali gas i serijom trica preuzeli vodstvo. Držala se Srbija do 20:20, a onda s pet poena u nizu Amerikanci zatvaraju prvu četvrtinu. 

Nestvarno poluvrijeme Kevina Duranta

U trećoj četvrtini nezaustavljiv je bio Kevin Durant. Pogađao je sve, trice, šuteve s distance i ispod obruča. Gađao je nevjerojatnih sedam od sedam iz igre. Ipak, Srbija se nije predavala i došla je na samo dva poena zaostatka. No, nekoliko tehničkih grešaka i Amerikanci su otišli na +7, a onda je nevjerojatni Kevin Durant u zadnjoj sekundi iz jako teške situacije iz okreta pogodio za 58:49.

Bio je to rezultat s kojim se otišlo na odmor. Durant je u prvom poluvremenu postigao 21 poen bez ijednog promašaja. Gađao je 8/8, od toga 5/5 za tri poena. Amerikanci su na kraju slavili s velikih 26 razlike, a srpski mediji priznali su da su LeBron, Durant i ostali razina iznad svih ostalih.

Srpski mediji dive se Amerikancima

"Srbija vidjela Space Jam: Kad Ameri ubace preko stotke, onda nema rješenja! Orlovi, neka ovaj poraz bude motiv više", piše Sportal, a isti portal objavio je još jedan članak u sličnom tonu:
"Google, novi prozor: Kako zaustaviti Kevina Duranta?''

Svi ostali mediji pišu kako je reprezentacija SAD-a održala lekciju Srbiji u košarci, a B92 dodaje kako su Jason Tatum i Tyrese Halliburton bijesni na izbornika Kerra jer nisu dobili ni minute.

U prvom susretu ove skupine Južni Sudan je pobijedio Portoriko 90:79. Plasman u četvrtfinale izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve tri skupine te dvije najbolje trećeplasirane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.