Analitičar talenata posvetio post hajdukovcu: Potencijal za hrvatsku reprezentaciju

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

MLADI igrač Hajduka Niko Sigur za sada ima gotovo idealan razvojni put u prvoj fazi svoje seniorske karijere. Podsjetimo, dvadesetogodišnjak hrvatskih korijena rođen u Kanadi prošle sezone je sasvim spletom slučajnih okolnosti upao u prvu ekipu Bijelih.

Tadašnji trener Ivan Leko ostao je bez obje opcije na desnom beku i morao je posegnuti za rješenjem u juniorima, a jedini junior koji je tada bio u Splitu jer nije bio na vrijeme registriran za Ligu prvaka mladih bio je upravo Sigur. Iako po vokaciji veznjak odlično se snašao na bočnoj poziciji.

Vrijednost mu narasla na dva milijuna eura

Otada je upisao 30 nastupa za prvu ekipu te se nametnuo kao nezamjenjivi pojedinac i polivalentno rješenje i kod Lekinog nasljednika Mislava Karoglana. Sigurov talent počeo se primjećivati i u inozemstvu, pa mu je tako post na X-u posvetio profil "Sasha - Football Scout" koji se bavi analizom mladih igrača.

Sigura naziva "budućim bekom top klase odličnih tehničkih vještina i natprosječne nogometne inteligencije". Dio teksta posvećen je njegovom rapidnom razvoju koji ga je vodio od igranja malog nogometa u Kanadi, do juniorske ekipe slovenskog Radomlja i prve ekipe Hajduka u razdoblju od samo godinu dana, a napomenuto je i kako mu je vrijednost na Transfermarktu u posljednjem razdoblju narasla sa 700 tisuća na dva milijuna eura.

Opisan je kao atletičan igrač izvrsnih fizičkih sposobnosti koji donosi odlične odluke pod pritiskom i pokazuje otpornost na presing u skučenom prostoru uz aut-liniju. Analiza ističe kako Sigur može napredovati u završnoj trećini terena gdje bi trebao unaprijediti svoj centaršut, ali ističe kako se radi o potencijalu za hrvatsku reprezentaciju i neku od najboljih liga u Europi.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.