Sudačka komisija: Dinamu nije suđen penal. O situaciji s Hajduk - Varaždin ni slova

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

SUDAČKA komisija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s Bertrandom Layecom objavila je analizu situacija iz 3. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Analiza je objavljena na web-stranicama Hrvatskog nogometnog saveza, a ta objava svedena je na samo jednu situaciju s utakmice Dinama i Šibenika. 

U pitanju je trenutak iz 30. minute, tada već pri vodstvu Dinama 2:0, u kojem je u kaznenom prostoru Šibenika na travnjak pao Dario Špikić. Utakmicu je vodio Dario Bel, a odlučeno je da ničega spornog nije bilo pa se susret nastavio. Video situacije objavljen je također u analizi, a možete ga vidjeti OVDJE.

"Trebao je biti dosuđen kazneni udarac u korist Dinama"

"Nakon ulaska u gostujući kazneni prostor, domaći napadač s brojem 77 ušao je u dribling desnom nogom kad je na njega lijevom nogom startao gostujući branič. Nažalost, gostujući branič pritom nije dotaknuo loptu, nego jakim intenzitetom udario u nogu domaćeg napadača", navodi se u analizi i zaključuje:

"Prema smjernicama Sudačke komisije, trebao je biti dosuđen kazneni udarac u korist Dinama. Vidljivo je da je došlo do kontakta, branič nije dirao loptu, domaći napadač nije naglasio pad i VAR je trebao intervenirati."

O niti jednoj drugoj utakmici i spornim situacijama iz njih nema ni riječi. Isto vrijedi i za susret Hajduka i Varaždina iz kojeg su mnogi posebno izdvojili situaciju kod Varaždinovog gola. Domaćini su se žalili da je napadač Varaždina Marko Dabro napravio prekršaj na vrataru Hajduka i kapetanu Lovri Kaliniću. Na prvi pogled se činilo da bi se moglo raditi o zaleđu, ali usporena snimka je jasno pokazala da o tome nema riječi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.