Tucak razočaran organizacijom OI-ja: Igračima daju paštete i sira, a oni se troše

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u prvom kolu olimpijskog turnira u Parizu pobijedila je odličnu reprezentaciju Crne Gore 11:8 i tako je na najbolji mogući način krenula u borbu za medalje. Kao aktualni prvak svijeta, Hrvatska je jedan od favorita za zlato. Utakmicu je komentirao izbornik Ivica Tucak.

"Vrlo dobra utakmica. Nije bila odlična, nije bila ni perfektna jer je bilo grešaka, ali one su dio sporta. Tražili smo miran ulazak u turnir i to smo ostvarili. I to protiv suparnika za kojeg smo znali da će nam stvarati probleme. Ne samo nama, svima. Nitko neće lako s Crnom Gorom. Ovo treba čim prije arhivirati i okrenuti se Italiji. Još jedan suparnik u manje od 48 sati u odnosu na 1. kolo", rekao je Tucak.

Tucak nezadovoljan organizacijom

Nakon utakmice su hrvatski vaterpolisti otišli u Hrvatsku kuću kako bi nešto pojeli. Organizacija na ovim Olimpijskim igrama, od toga što sportaši jedu pa do toga kako spavaju, nije sjajna. Na tretman se požalio i hrvatski izbornik.

"Kad završe Igre, onda mogu pričati o tome, sada sam fokusiran na utakmice. Međutim, ako igračima date paštete i sira, a to su mladi ljudi koji se troše, treniraju, igraju... to su sportaši i ovo je njihovo natjecanje. Ne znam koja je sad svrha toga. Neću sada više o tome, idemo o vaterpolu i Italiji", rekao je Tucak.

Odlična partija Hrvatske

Hrvatski vaterpolisti su odlično otvorili susret, poveli su 2:0 i 3:1, no Crna Gora je u drugoj četvrtini uspjela izjednačiti, pa je na polovici igre bilo 5:5. Međutim, u trećoj dionici Hrvatska je pobjegla na +2 (8:6), da bi na otvaranju posljednje četvrtine s dva gola u nizu povela s velikih četiri razlike (10:6), napravivši velik korak prema pobjedi. Crna Gora je s dva gola u nizu zaprijetila, ali više od toga nije išlo. Na koncu je završilo 11:8.

Fatović briljirao

Najefikasniji igrači u redovima aktualnih svjetskih prvaka i europskih doprvaka bili su Loren Fatović s tri te Luka Bukić, Rino Burić i Marko Žuvela s po dva gola, dok su hrvatski vratari Marko Bijač (5) i Toni Popadić (3) sakupili osam obrana

Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Bogdan Đurđić s tri gola, dok je Dejan Lazović upisao 11 obrana. U prvom susretu iz skupine A Italija je pobijedila SAD s 12:8, a nešto kasnije još se sastaju Rumunjska i Grčka.

Drugi nastup hrvatski vaterpolisti imat će za dva dana protiv Italije. U 2. kolu snage će odmjeriti Grčka i Crna Gora te SAD i Rumunjska. Do kraja natjecanja po skupinama Barakudama slijede i susreti protiv Rumunjske (1. kolovoza), Grčke (3. kolovoza) i SAD-a (5. kolovoza). Plasman u četvrtfinale izborit će četiri najbolje ekipe.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.