Usik će jako kratko biti apsolutni prvak. Zbog Hrgovića će mu oduzeti jedan pojas

Foto: Profimedia

OLEKSANDR USIK pobijedio je Tysona Furyja podijeljenom sudačkom odlukom u meču za ujedinjenje teškaških titula, a Britanac je odmah najavio aktivaciju klauzule o revanšu, koju su imala oba boksača i bilo je sasvim očekivano da će do toga doći. To ujedno znači i da će Filip Hrgović za dva tjedna zaista dobiti priliku i sam postati svjetski prvak.

Hrgović je obavezni izazivač organizacije IBF, a budući da će Usik imati zakazan revanš protiv Furyja, ne može braniti taj pojas te ga se mora odreći. Dakle, uzvrat Usika i Furyja neće biti nova borba za ujedinjenje titula jer će IBF-ov pojas imati drugog vlasnika.

Usik neće zadržati pojas

Kako je javlja Michael Benson, novinar talkSPORT-a, unutar sljedeća dva tjedna će apsolutni prvak iz Ukrajine morati prepustiti svoj IBF-ov pojas onome tko pobijedi u borbi između Hrgovića i Daniela Duboisa.

"Oleksandr Usik će biti razriješen ili će se uprazniti mjesto IBF-ovog prvaka u teškoj kategoriji u sljedeća dva tjedna, a očekuje se da će se taj naslov naći na liniji u borbi između Filipa Hrgovića i Daniela Duboisa 1. lipnja, s mogućnošću da će Anthony Joshua izazvati pobjednika. Hrgović je već dugo vremena prvi izazivač po IBF-u", napisao je Benson.

Hrgović boksa za pojas i borbu s Joshuom

Već se zna i protiv koga će pobjednik tog meča braniti titulu. Šeik Turki Alalshikh, glavni čovjek za organizaciju svih sportskih događaja u Saudijskoj Arabiji, ovog je tjedna rekao da je "plan da se s pobjednikom te borbe sučeli Anthony Joshua 20. ili 21. rujna". Ako Joshua pobijedi Hrgovića (ili Duboisa), 2025. bi išao na pobjednika drugog meča između Furyja i Usika.

Nije jasno što će se dogoditi ako Hrgović pobijedi i Duboisa i Joshuu, ali sigurno je da promotorima okršaj Hrgovića s Furyjem ili Usikom za ujedinjenje titula ne bi bio ni približno tako atraktivan. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.