VIDEO Australac si je dao amputirati dio prsta da bi mogao nastupiti na OI

Screenshot: X

MOŽDA i najbizarnija vijest vezana uz Olimpijske igre u Parizu stiže iz svijeta hokeja na travi. Australski reprezentativac Matt Dawson (30) amputirao je dio prsta da bi se natjecao na olimpijskom turniru. Naime, Dawson je nedavno slomio prstenjak na desnoj ruci i uobičajeni oporavak uključivao bi nošenje gipsa dok kost ne zaraste.

Međutim liječnici su mu dali izbor između amputacije dijela prsta ili nošenja gipsa, a samo jedan način bi mu osigurao nastup u Parizu. "Nisam imao previše vremena za odluku. Imao sam sve informacije koje su mi bile potrebne kako bih donio odluku, ne samo zbog nastupa u Parizu već i za nastavak života nakon toga", rekao je Dawson australskoj televiziji Seven Network.

Australski izbornik Colin Batch pohvalio je Dawsona za njegovu hrabrost i predanost, priznavši da nije siguran bi li učinio isto: "Očito je predan nastupu u Parizu. Nisam siguran da bih ja to učinio, ali on je to učinio. To nije nešto što trener može odlučiti za igrača", rekao je izbornik.

Za Dawsona će Pariz biti treće Olimpijske igre, a na posljednjima u Tokiju je osvojio srebrnu medalju. Ima i broncu sa SP-a  2018. godine. Umirovljeni hrvatski rukometni olimpijac Ivan Čupić također je nastupao na OI-u bez dijela prstenjaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.