Vušković zabio za pobjedu pa rekao: Mogli smo ovo i na lakši način

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija pobijedila je Grčku u posljednjem kolu skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska nije izborila izravan plasman, pa će ići u dodatne kvalifikacije. Za momčad Ivice Olića golove su protiv Grčke zabili Lukas Kačavenda, Dion Drena Beljo i Luka Vušković. Za Grčku su zabili Charalampos Kostoulas i Theofanis Bakoulas. Utakmicu je komentirao strijelac trećeg pogotka za Hrvatsku Vušković.

"Zadovoljni smo, mogli smo ovo i na puno lakši način da smo bili koncentrirani u prvom dijelu. Drago mi je što sam zabio, ali još draže što smo pobijedili. Rekao mi je trener da sačuvam neke golove i za reprezentaciju. Iskreno, nemam pojma ni koga možemo izvući u dodatnim kvalifikacijama", rekao je 17-godišnji Vušković za Max Sport televiziju.

Slijedi ždrijeb pa doigravanje za Europsko prvenstvo

Hrvatska je završila na drugom mjestu skupine G iza Portugala. Doigravanje za Europsko prvenstvo igra se po klasičnom sustavu - utakmica kod kuće i u gostima. Datum ždrijeba još nije poznat, ali bi ga UEFA trebala vrlo brzo definirati s obzirom na to da se utakmice doigravanja igraju 11. i 19. studenoga.

Još nisu poznate sve reprezentacije koje će biti u doigravanju, ali već sad je jasno da Hrvatskoj prijeti nekoliko ozbiljnih imena. To su prije svega Francuzi, ali težak ždrijeb bile bi i Belgija, Švedska, Poljska ili Švicarska.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.