Dalić: Suci su napravili dvije kardinalne greške na našu štetu

Foto: Jacek Szydlowski/Forum /PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija odigrala je remi 3:3 s Poljskom u Varšavi. Golove za gostujuću momčad zabili su Borna Sosa, Martin Baturina i Petar Sučić, dok su za domaćine pogađali Piotr Zielinski, Nikola Zalewski i Sebastian Szymanski. Hrvatska je ostvarila svoj cilj, a to je da se ne izgubi od Poljske u gostima.

Dalić: Ne želim se vaditi na suđenje

"Ono što sam vidio, nema veze s isključenjem. Prvi gol koji smo dobili je bio čisti faul na Matanoviću. To su bile dvije kardinalne greške. Ali ne želim se izvlačiti na suce. Mi smo sebe zakinuli. Poljsku smo vratili u utakmicu koju smo praktički dobili. Izvukli smo utakmicu do kraja s igračem manje.

Rekao sam prije početka ovog ciklusa da bih prihvatio četiri boda. Ovo je ekipa koja se stvara, ali ne smije nam se dogoditi a primimo gol kad vodimo. Ali želim ostati pozitivan. Dobri smo, postat ćemo još bolji. Nema mjesta nezadovoljstvu i panici. Stvaramo reprezentaciju, dobili smo 4-5 sjajnih igrača koji su naša budućnost. Sve je otvoreno", rekao je nakon utakmice Zlatko Dalić.

Sosa: Ne znam zašto se povlačimo

"Dobro smo krenuli u utakmicu. Primili smo taj nesretan gol. Nismo se trebali ni povući krajem prvog dijela. Isto nam se dogodilo kao protiv Škotske. Ne znam zašto. Ali moramo dignuti glave - sve je u redu. Ne znam zašto se povučemo. Imamo kvalitetu za pritisnuti svakoga gore. Možda nam to dođe kad povedemo.

Razgovarali smo o tome u svlačionici. Radit ćemo na tome, nemamo razloga da se skupimo iza jer imamo tri stopera koji mogu igrati jedan na jedan. Gol? Dobro je sjela. To je ono kad pukneš pa gdje ode... Ova je otišla u gol", rekao je Borna Sosa.

Baturina: Hvala izborniku i Petru Sučiću koji mi je dodao

"Jako teka utakmica. Poljska je bila motivirana. Mislim da je moglo biti čak i gore. Bod je dobar. Gubljenje prednosti moramo promijeniti napornim radom i analizama i zajedničkim dogovorom. Ponosan sam zbog prvog gola. Hvala izborniku jer me stavio i hvala Petru na asistenciji.

Malo me iznenadio što mi je dodao. Igrali smo zajedno u B momčadi Dinama, dobro se znamo. On se razvija u odličnog igrača.Sve je još otvoreno kod nas u skupini. Idemo se potući te dvije utakmice i izvući što više iz njih", rekao je Martin Baturina.

Petar Sučić: Gol za reprezentaciju je ono o čemu sanjaš

"Realan rezultat. Žao nam je jer smo imali zaostatak od 1:0 i digli se, ali tri gola u prvom poluvremenu. Imali smo utakmicu pod kontrolom. U drugom dijelu smo izgledali stabilno, ali smo primili gol. Možemo na kraju biti zadovoljni. Nisam ni vidio kad je Livaković dobio crveni. Gledao sam naprijed prema Budimiru i okrenuo se, vidio suca kako mu daje crveni.

Ništa mi nije bilo jasno. Volio bih to pogledati kasnije. Gol za reprezentaciju je nešto o čemu sanjaš. Obuzele su me emocije, nisam znao što da radim. Volio bih da smo pobijedili, ali ne mogu lagati, jako sam sretan zbog gola", rekao je nakon utakmice Petar Sučić

Bruno Marić: Crveni karton Livakoviću je neprihvatljiva odluka

"Za mene nerazumljiva i neprihvatljiva odluka. Livaković je prvi na lopti i njegova želja je igrati s loptom, a Lewandowski mora voditi računa o svojoj kretnji. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije. Grozim se sad objašnjenja koja će shvatiti samo neka tri stručnjaka. Nogometno neprihvatljiva odluka", rekao je bivši SHNL sudac Bruno Marić.

Robert Jarni i Aljoša Vojnović komentirali su utakmicu u studiju Nove TV

Vojnović: Za gledatelje dosta dobra, napeta utakmica. U NBA ligi se to zove run and gun. Ušli smo kilavo u utakmicu. Nedostajalo je duela. No nije to iznenađujuće. Poljaci su promijenili pristup. Napadali su visoko, imali su 57 tisuća navijača. Nije me iznenadilo to što su dominirali dio utakmice, koja je bila divlja. 

Jarni: Ovo je treći put zaredom da sebe stavljamo u niži rang. Nismo bili na toj razini da možemo održati presing s kraja prvog poluvremena. Mučili smo se u utakmici koja je već bila dobivena. Stajali smo jako daleko od igrača. Prolazili su kroz nas kao kroz švicarski sir.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.