Za najplaćenijeg sportaša na Olimpijskim igrama možda nikad niste čuli

Foto: EPA

STIGAO je dan početka Olimpijskih igara u Parizu. Za najcjenjenija odličja borit će se preko 10 tisuća sportaša iz više od 200 zemalja, a priredba će trajati od danas pa sve do nedjelje, 11. kolovoza. Igre će biti otvorene posebnom ceremonijom, koja kreće u 19:30. Trajat će nekoliko sati, a tijekom nje prodefilirat će predstavnici svih zemalja sudionica. Parada nazvana Nacija na brodovima održat će se na rijeci Seini. Dakle, prvi put domaćin defilea neće biti stadion.

Hrvatsku će na Olimpijskim igrama u Parizu predstavljati 73 sportaša, od kojih je 58 muških i 15 ženskih predstavnika iz 16 sportova. Ukupno hrvatsko izaslanstvo brojat će 157 osoba. Otvaranje možete pratiti na HRT-u 2, a komentirat će ga Zrinka Grancarić i Marko Šapit. Uz to, moći ćete pratiti i tekstualni prijenos na Indexu, a otvaranje možete pratiti i na streaming platformi Max (bivši HBO Max) bez dodatnog troška na mjesečnu pretplatu.

Ovo su najplaćeniji sportaši na Olimpijskim igrama

Portal Sportico objavio je popis najplaćenijih sportaša koji će se natjecati na Igrama u Parizu, a na vrhu se nalazi neočekivano ime. Uvjerljivo najplaćeniji sportaš na Igrama je španjolski golfer Jon Rahm (29), koji na godišnjem nivou zarađuje gotovo nevjerojatnih 194 milijuna eura.

Rahm je postao najplaćeniji sportaš na svijetu nakon što je krajem prošle godine potpisao ugovor sa saudijskom organizacijom LIV Golf. Ugovor mu je omogućio da zarađuje više od Cristiana Ronalda i Lionela Messija, iako je u prošlosti inzistirao da neće prijeći s PGA Toura u LIV Golf organizaciju koju financira Saudijska Arabija.

Popisom 20 najplaćenijih dominiraju košarkaši, kojih je 13 na listi, a na drugom mjestu ukupno se nalazi LeBron James, koji od ugovora i sponzora zarađuje 118 milijuna eura godišnje. Slijede Steph Curry (95 milijuna eura), Giannis Antetokounmpo (94 milijuna eura) i Kevin Durant (85 milijuna eura),

Grafika: Sportico

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.