Zbog njega je Sopić ludio. Sin američkog investitora sredio otkaz slovenskom treneru?

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

SLOVENSKI list Delo piše da je trener Mure Tonči Žlogar dobio otkaz zbog nesuglasica s klupskim investitorom Georgeom Juncajem, kojeg se nedavno spominjalo u kontekstu ulaganja u Rijeku. Naime, Georgeov 26-godišnji sin Steven nedavno je stigao u Muru, a trener Žlogar nije ga stavljao u sastav jer nije bio fizički spreman za igru, tvrdi Delo.

To je Juncaja starijeg toliko razljutilo da se posvađao sa Žlogarom, koji je potom napustio klub nakon uspješnog starta u sezonu. Mura je trenutno peta u Sloveniji s tri boda zaostatka za vodećom Olimpijom. Podsjetimo, zimus se slična situacija dogodila u Rijeci pod trenerom Željkom Sopićem, koji nije htio popustiti i uvrstiti veznjaka Juncaja u momčad. Sopić je bio spreman i ponuditi ostavku zbog ovog slučaja.

U Rijeci se nije mogao nametnuti

Stevenov otac George Juncaj je poduzetnik koji je 2019. godine postao vlasnik 50 Michigan Starsa, nogometnog kluba iz okolice Detroita. Zatim je uložio u ND Goricu, a prošle godine spominjalo ga se i kao ulagača, suvlasnika, pa čak i kupca Miškovićevog kluba. Juncajev sin je u sklopu približavanja Miškovića i tate Juncaja došao u Rijeku, ali odigrao je samo dvije utakmice u Kupu. 

Iz Rijeke je otišao prije pet mjeseci na posudbu u Michigan Stars, klub svog oca. Prošlog mjeseca pušten je iz Rijeke bez odštete i potom je završio u Muri posredstvom oca. Steven Juncaj dosad je bio član Vitteseovih i Zurichovih juniora, a potom je bio u slovenskoj ND Gorici. Prema Transfermarktu vrijedi 50 tisuća eura.

Juncaj hvali sina

Nedavno se oglasio i George Juncaj: "Teško je pričati o vlastitom djetetu, ali vjerujem da je izvrstan. Nogometom se bavi od malih nogu i bio je jedan od prvih Amerikanaca koji su dobili ponudu Barcelone. Otišao je u Vitesse, igrao za Grasshoppers, pozvali su ga u Stuttgart, a onda samo ga vratili kući. Igrao je za moju momčad godinu i pol dana i studirao.

Mislim da imam jako dobar odnos s njim, vjerujem da ćete, ako mu se pruži poštena prilika, svi biti zadovoljni njime. Želio bih da mu date barem šansu i da ga upoznate."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.