Čovjek svake godine anonimno donira KBC-u Rijeka. Donacijom nabavljen važan sustav

Foto: KBC Rijeka

Klinika za bolesti srca i krvnih žila KBC-a Rijeka opremljena je novim sustavima za nadzor vitalnih funkcija u vrijednosti većoj od 190 tisuća eura, financiranih iz donacije anonimnog darovatelja te Ministarstva zdravstva, izvijestio je riječki KBC.

Taj sustav iznimno je važan za kvalitetu rada u suvremenoj kardiologiji, a njima se kontroliraju funkcija srca, broj otkucaja, krvni tlak, disanje, saturacija krvi kisikom te niz drugih naprednih parametara što do sada nije bilo dio standardne opreme na Zavodu za kardiomiopatije, bolesti zalistaka i zatajivanje srca s dnevnom bolnicom ove klinike, dodaje KBC. 

Anonimni donator svake godine daje KBC-u znatne iznose

Anonimni darivatelj svake godine daje KBC-u znatne novčane iznose, sa željom da u osobno te u ime svoje obitelji iskaže zahvalnost KBC-u i doprinese boljitku regionalne zajednice i njenih stanovnika. Ove godine je odlučeno da se darovanim iznosom nabavi taj sustav vrijednosti 37.220 eura.  

Uređaj za nadzor vitalnih funkcija najnovije generacije nabavljen je i za drugu organizacijsku jedinicu Klinike za bolesti srca i krvnih žila, Zavod za kardiološko liječenje. Dosadašnji uređaj je dotrajao i tehnološki zastario. U ovom slučaju je nabavljen sustav vrijednosti 154 tisuće eura, a nabavu financira Ministarstvo zdravstva.

Uz to, napredak tehnologije je donio nove zahtjeve vezane uz kapacitet instalacija medicinskih plinova, koje postojeći sustav u Zavodu za intenzivno kardiološko liječenje star više desetljeća nije mogao zadovoljiti. Tako je nedavno u cijelosti obnovljen sustav medicinskih plinova vrijednosti radova i opreme oko 78 tisuća eura, što je također pokrilo Ministarstvo zdravstva, izvijestio je KBC.

"Ovo je velik iskorak u kvaliteti liječenja"

Pročelnik Zavoda za intenzivno kardiološko liječenje Davor Gobić ustvrdio je da je ugradnja novog sustava za nadzor vitalnih funkcija velik iskorak u kvaliteti liječenja najtežih pacijenata, a ujedno je olakšao rad djelatnika Zavoda. Osoblje je odgovarajuće educirano za korištenje novog sustava, a prva iskustva su odlična, rekao je Gobić. 

"Zahvaljujući vrijednoj donaciji našeg tradicionalnog anonimnog dobrotvora, kao i potpori Ministarstva zdravstva, ciljanim usmjeravanjem financijskih sredstava u područje od najviše koristi za jednu od najugroženijih skupina bolesnika o kojima skrbimo, učinili smo izniman iskorak u kvaliteti i sigurnosti zdravstvene skrbi koju pružamo", istaknuo je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.