George Soros i njegov sin podržali Kamalu: "Živio američki san"

Foto: EPA

Milijarder George Soros i njegov sin Alex odlučili su podržati Kamalu Harris kao kandidatkinju za predsjednicu. 

"Vrijeme je da se svi ujedinimo oko Kamale Harris i pobijedimo Donalda Trumpa. Ona je najbolji i najkvalificiraniji kandidat kojeg imamo. Živio američki san", napisao je Alex Soros na X-u i podijelio svoju fotografiju s Harris. 

George Soros također podržava Harris, potvrdio je njegov glasnogovornik za Wall Street Journal. 

Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden u nedjelju je objavio kako odustaje od utrke za drugi mandat u Bijeloj kući te da će podržati svoju potpredsjednicu. 

George Soros omražen u Poljskoj i Mađarskoj

George Soros, Židov koji je preživio Holokaust, poznat je po svojim značajnim doprinosima progresivnim i liberalnim ciljevima kroz zakladu Otvoreno društvo, piše Jerusalem Post. Proslavio se svojim uspješnim investicijskim strategijama. 

Njegova oklada protiv britanske funte na Crnu srijedu 1992. donijela mu je više od milijardu dolara, ali je također dovela do optužbi za pogoršanje financijske krize u Ujedinjenom Kraljevstvu. Sorosev politički utjecaj često kritiziraju, osobito desničari. 

Njegove znatne donacije političkim kampanjama i organizacijama dovele su do optužbi za nedopušten utjecaj na političke procese. U zemljama poput Mađarske i Poljske, Sorosevi pokušaji da ostvari utjecaj naišli su na značajnu reakciju nacionalnih vlada, koje su ga optuživale za potkopavanje njihovog suvereniteta.

Kompliciran odnos s Izraelom

Soros kao Židov ima vrlo kompliciran odnos s Izraelom. Bio je kritičan prema određenim politikama izraelske vlade, posebno u pogledu tretmana Palestinaca, te je financirao razne organizacije koje se zalažu za ljudska prava i dvodržavno rješenje. 

Zbog toga je došlo do napetosti s izraelskom vladom i optužbi da Soros podupire protuizraelske aktivnosti. 

Njegov sin Alex se fokusirao na pitanja ljudskih prava, socijalne pravde i održivosti okoliša. Prije nekoliko godina je objavio kako se sastao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.