Rulja upala na tlo pakistanskog konzulata u Frankfurtu. Pakistan protestirao Berlinu

Screenshot: X

Pakistan je uložio snažan protest Berlinu zbog neuspjeha Njemačke u sprječavanju ulaska prosvjednika na tlo pakistanskog konzulata u Frankfurtu.

Islamabad zahtijeva od Njemačke da poduzme akciju protiv "bande ekstremista" za koje tvrdi da su narušili sigurnost i ugrozili živote svog osoblja. Nije jasno što je potaknulo prosvjednike da održe subotnji prosvjed ispred zgrade, piše Associated Press.

Istraga je u tijeku

Pakistan nije identificirao one koji su sudjelovali u prosvjedu, ali neki od prosvjednika nosili su zastave Afganistana. Na snimkama koje kruže društvenim mrežama vidi se kako jedan od prosvjednika skida pakistansku zastavu. 

Zamjenik pakistanskog premijera Ishaq Dar potvrdio je na X-u kako je Pakistan pozvao Njemačku da uhiti i osudi one koji su bili uključeni u incident. Frankfurtska policija priopćila je da se nekoliko muškaraca koji su sudjelovali u prosvjedima u subotu popelo preko ograde pakistanskog konzulata i uzelo zastavu. 

Prema policijskom priopćenju, oko 400 ljudi prosvjedovalo je ispred konzulata. Prosvjednici koji su upali na tlo konzulata kasnije su se ponovno stopili u masi. Policija je zatim potjerala masu i prosvjedi su prekinuti. Istraga je u tijeku i njemačka policija je u kontaktu s pakistanskim konzulatom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.