Riječka policija ulovila 17 stranaca koji su glisirali manje od 300 metara od obale

Riječka pomorska policija je u proteklih tjedan dana novčano kaznila 17 stranih državljana koje je zatekla u nedopuštenom glisiranju kod otoka Krka, Lošinja, Raba i Cresa na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, priopćila je u ponedjeljak primorsko-goranska Policijska uprava.

Tijekom nedopuštenog glisiranja na moru, na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, zatečeno je deset državljana Njemačke, dva slovenska državljanina te po jedan državljanin Cipra, Nizozemske, Češke, Austrije i Belgije. Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka, kao i svake turističke sezone, pojačano postupaju i nadziru nautičare i plivače s ciljem veće sigurnosti na moru.

Ponovno pozivaju na pridržavanje odredbi Pomorskog zakonika i drugih propisa važnih za sigurnost na moru. Podsjećaju da nautičarima nije dopušteno glisiranje na udaljenosti manjoj od 300 metara te da je kupačima dopušteno plivanje do ograde uređene plaže ili 100 metara od obale prirodne plaže. Ronioci moraju označiti mjesto zarona na propisan način.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.