VIDEO Ukrajinci uništili rusku kolonu pa dronovima ubijali teško ozlijeđene vojnike

Screenshot: X

Bivši savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Geraščenko podijelio je prije nekoliko dana na X-u snimku za koju tvrdi da prikazuje neuspješni pokušaj proboja ruske vojske u području Kurahova u Donjeckoj oblasti. 

Poručio je da snimka prikazuje kako su pripadnici 79. ukrajinske zračno-jurišne brigade porazili kolonu ruskih tenkova i oklopnjaka. 

"U području Kurahova, u Donjeckoj oblasti, Rusi su još jednom pokušali probiti našu obranu poslavši kolonu u kojoj su bila tri najnovija tenka T-72B3M, dva oklopna transportera i grupa motociklista. Tenkovi su bili opremljeni dodatnom zaštitom u obliku nadstrešnice na kupoli i sustava za elektroničko ratovanje", naveo je Geraščenko. 

"Unatoč svim pripremama, kolona nije stigla do ukrajinskih položaja, tri tenka su naletjela na mine i potpuno su uništena dronovima. Pogođena su i oba oklopna transportera. Najmanje šest ruskih vojnika ubijeno je granatama koje su ispuštene iz dronova Mavic", dodao je. 

 

Rusi intenzivirali ofenzivu u Donjeckoj oblasti

Na više mjesta se na snimci vide teško ozlijeđeni ruski vojnici, za koje se pretpostavlja da su pobjegli iz oštećenih i uništenih ruskih vojnih vozila. Ukrajinci ih zatim iz dronova gađaju i ubijaju. Jedan od ruskih vojnika se čak pokušao sakriti u ruševinama obližnje zgrade, ali Ukrajinci su ga uočili i uslijedila je golema eksplozija. 

Grad Kurahove nalazi se u Donjeckoj oblasti. Procjenjuje se kako je prije početka ruske invazije punog opsega imao oko 18.000 stanovnika. Iako je 2014. u gradu održan referendum o odcjepljenju, on nikada nije postao dio Donjecke Narodne Republike. 

Rusi su se ove godine obnovili svoje ofenzivne napore da zauzme cijelu Donjecku oblast. Glavni stožer ukrajinskih oružanih snaga izvijestio je prošli tjedan kako Rusi osobito intenzivno napadaju u području Kurahova i Pokrovska. Inače, u Kurahovama se nalazi vrijedno nalazište litija. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.