16-godišnjak BMW-om izazvao sudar, poginula tinejdžerica. Osuđeni i njegovi roditelji

Screenshot: YouTube

POD uvjetom da nije uključen sustav autonomnog upravljanja, svu krivicu u prometnoj nesreći na sebe snose sudionici u nesreći. Ne i u ovom slučaju. 

Kako izvještava New York Times, Fortune Williams, koja je u vrijeme nesreće imala samo 14 godina, poginula je u svibnju prošle godine kada je neimenovani mladić, tada 16-godišnjak, udario svojim BMW-om u stražnji dio parkiranog kamiona dostavne službe u Queensu. BMW 325i iz 2005. godine kretao se brzinom od čak 163 km/h u zoni gdje je dozvoljena maksimalna brzina 48 km/h. 

Fortune je bila na mjestu suvozača u BMW-u, ali je izbačena iz auta i preminula je na mjestu događaja, dok je vozač zadobio samo lakše ozljede. Vozač je optužen s više od desetak optužbi, uključujući ubojstvo iz nehaja drugog stupnja i nesmotreno ugrožavanje djeteta te mu prijeti do 15 godina zatvora.

No, vozač nije bio jedini koji je imao problema sa zakonom zbog tragične nesreće. Njegovi roditelji, Sean Smith i Deo Ramnarine, optuženi su za ugrožavanje dobrobiti vlastitog sina te su u međuvremenu priznali krivnju. Prošlog su tjedna osuđeni na tri godine uvjetne kazne i određeno im je da moraju ići na tečaj roditeljstva.

Roditelji su optuženi nakon što je sud doznao da su dopustili dječaku da sam vozi BMW, iako mu vozačka dozvola nije dopuštala da vozi automobil bez nadzora. Njegova škola izrazila je zabrinutost zbog toga, a mladić je čak ranije dobio kaznu od policije zbog vožnje bez dozvole i korištenja telefona.

"Ovom smo presudom pokazali da krivnja u fatalnoj nesreći može ići dalje od vozača", rekla je Melinda Katz, okružna tužiteljica Queensa, prenosi New York Times. "Roditelji koji svojoj djeci daju vozila i dopuštaju im da voze ilegalno mogu se smatrati odgovornima u slučaju tragedija poput ove", zaključila je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.